Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Höstlov blir Kulturlov

Skapa, kolla på teater, träffa en författare eller välj någon annan bland alla de aktiviteter som erbjuds barn och unga under lovet. Oavsett ålder och intresse finns det massor av kultur att uppleva, konst att skapa, texter att smaka och människor att möta.

Den som vågar kan till exempel besöka Hindströmsgården, med anor från 1700-talet. Det sägs att väggarna där viskar ruskiga historier från svunna dagar ... allt i sann Halloweenanda.

Vill man hellre prova på att skapa finns möjligheten att i slöjdens tecken vara med i Slöjdklubben. I Falkenbergs museums ateljé får man själv prova att skapa med vanliga och ovanliga material, författaren Sassa Buregren visar hur man gör sitt egna exlibris.  Mjukskulptur – vad är det? Det besvaras om man är med på Barnakademins tvådagarskurs.

Ungdomar kan ta del av fritidsgårdarnas utflykter och aktiviteter som exempelvis LAN-spel. Gratis resa till Hållplats 2013 i Varberg arrangeras av ungkulturen i Falkenberg där det utlovas workshops, föreläsningar och annat kul. Ungkulturen arrangerar även resa till UKM-kamp i Getinge där unga har möjlighet att påverka hur Riksfestivalen 2014 ska utformas.

Genom att samordna utbudet i en kulturlovsfolder vill barnkultursamordnaren i samarbete med ungkulturcoachen, Falkenbergs museum och Falkenberg bibliotek visa att det finns mycket kultur att ta del av under lovet.

Vi ses på Kulturlovet i Falkenberg!

Sidan uppdaterad: 2013-10-24