Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Klitterbadet 30 år under tak

Redan i början av 70-talet började diskussionerna om ett nytt badhus, det gamla badhuset vid badhusparken, som numera inrymmer kulturskolans verksamhet, hade tjänat ut och behovet av en simbassäng var stor. Det skulle dock dröja 12 år innan ett nytt badhus stod färdigt.

Turerna var många om man skulle bygga nytt eller om man skulle bygga tak över det strandnära Klitterbadet eller bassängen vid skolan i Vessigebro. Valet föll på att bygga tak över Klitterbadet som skulle bli Sveriges enda 50-metersbassäng med saltvatten från Kattegatt.

Det har nu hunnit gå 30 års sedan Klitterbadet stod klart och det kommer att firas under lördagen den 5 oktober kl. 10.00 - 17.00. Denna dag firas extra med att ge fri entré till alla besökare.
Mycket har hänt sedan inomhusanläggningen stod klar, inte minst tekniskt, passa på att titta bakom kulisserna på Klitterbadet hur vattnet från havet kommer in och renas.
Effektiv vattenträning har blivit ett signum för badet med massor av utövare, ett försök med att slå rekord i vattenträning ska göras kl. 14.30 den 5 oktober. Vill man bada och leka kommer en hinderbana att placeras i den stora bassängen där man har möjlighet att utmana varandra.
Att kunna livrädda är en bra försäkring för alla som bor och vistas kring öppna vatten. Under jubileumsdagen kommer det att finnas möjlighet att prova livräddning och hur det känns att bada med flytväst.

Sidan uppdaterad: 2013-10-02