Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Destinationsbolagets vd utsedd

Håkan Gullberg heter mannen som får uppdraget att dra igång och leda Falkenbergs nybildade destinationsbolag — Destination Falkenberg. Han är uppvuxen i Falkenberg och ser nu fram emot att göra sin gamla hemstad än mer lockande för besökare. Håkan Gullberg kommer närmast från tjänsten som rederichef för Rederi AB Göta Kanal i Göteborg. Han har jobbat med turistfrågor sedan 1987 på olika platser i Västsverige.

- Det är en intressant och spännande utmaning att leda Destination Falkenberg. Mitt hjärta klappar lite extra just för Falkenberg, säger Håkan Gullberg. -Jag har många idéer som jag ska diskutera med styrelsen. Det gäller att hitta nya grepp för att locka folk på andra tider än sommaren.   Att få falkenbergarna att känna stolthet över sin stad och fungera som interna marknadsförare är en annan tanke som Håkan Gullberg för fram. Att Destination Falkenberg är ett kommunägt företag ser han som betydelsefullt, men samtidigt gäller det att få turistnäringen att vara med och satsa.

Håkan Gullberg kommer att tillträda sin nya tjänst i sommar. Han får sitt kontor i nya Falkenbergs Företagscenter tillsammans med bland andra kommunala näringslivsbolaget, FNAB. Destinationsbolaget blir ett dotterbolag till FNAB. Hur bolagets bemanning ska se ut och hur turistbyrån ska fungera i framtiden är två viktiga uppgifter för den nye vd:n att ta tag i.

Styrelsen för Destinations Falkenberg har också anställt en destinationsutvecklare som ska arbeta tillsammans med Håkan Gullberg. Han heter Kristján Sigurdarson och kommer närmast från Nordic Surfers i Varberg där han arbetar med marknadsföring av Coastal Culture.

- Det finns många möjligheter här i Falkenberg.  Det är verkligen roligt att få göra något från början, säger Kristján Sigurdarson.

Sidan uppdaterad: 2013-04-02