Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Pojke hälsar på hos djuren på Vallarna.

Foto: Jesper Anhede

Vallarna - stadens största park

Vallarna är en stor, vacker och levande trivselpark mitt i Falkenberg stad. Nära centrum finns detta naturområde på 270 000 m² som bjuder till både rekreation och nöje. I och kring Vallarna finns ett rikt djurliv. Många änder och andra vattenfåglar uppehåller sig här.

I ån passerar Ätranlaxen och sportfisket är en attraktion för både fiskare och åskådare. På Vallarna finns även ett minizoo där ett antal olika djur som får, getter och grisar hålls inhägnade. Här finns också Doktorspromenaden, lekpark, 2,2 km elbelyst motionsslinga, bangolf, boulehall och scoutgård.

Vallarnas lekplats

Aktivitetsparken

I området hittar man en stor lekplats där det 5 m höga klätternätet utgör en iögonfallande symbol, gungor, sjörövarskepp som lockar till lek, rutschbanor, kinagunga och mycket mer. Här finns även möjlighet till avkoppling och en fikastund.
I anslutning till lekplatsen startar den populära frisbeegolfbanan som med sina 9 korgar runt om i parken gör upplevelsen ännu trevligare. Scorekort finns för utskrift.

Nöjesplats på sommaren

Sedan sommaren 1996 har Vallarna också varit platsen för en av Sveriges vackraste friluftsteatrar. Det är här som de välkända sommarfarserna spelas och de välbesökta allsångskvällarna äger rum.

Sidan uppdaterad: 2015-04-07