Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Sumpafallen

Naturreservat och naturguider

Naturreservat

I Falkenbergs kommun finns över 30 naturreservat: - Sumpafallen, Smörkullen och Guds gröna ängar för att nämna några. Här finns mycket vacker natur att upptäcka. På länsstyrelsens hemsida hittar du kartor, bilder och vägbeskrivningar för alla reservaten.

För att bevara den biologiska mångfalden och skapa möjligheter för friluftsliv är naturreservaten skyddade enligt miljöbalken. Varje naturreservat är unikt och har därför egna föreskrifter för att bevara naturvärden.

Naturguiden

Naturguiden visar vägen till 16 smultronställen i Falkenbergs vackra natur. Följ med till fiskgjusen i Fegen eller urskogen i Berg och låt dig förundras och förföras. För varje besöksmål finns karta och vägbeskrivning.

Upplev naturen

Natur- och friluftsföreningar bjuder också på ett späckat program med vandringar och guidade turer i vår rika natur. I broschyren "Upplev Naturen" hittar du allt från en vandring bland granater och jättegrytor till spännande nattspaning efter fladdermöss. Aktiviteterna är självklart öppna för alla.

Guidade vandringar

Det finns givetvis många fler fina naturområden att uppleva i Halland. Tycker du om att vandra kan du pröva någon av länsstyrelsens Guidade vandringar i Hallands natur- och kulturreservat. Där finns vandringar för både barn och vuxna.

Sidan uppdaterad: 2017-04-03