Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Flicka med häst på ridskola

Föreningsliv 

Falkenberg har ett brett föreningsliv och kommunen är mycket föreningstät. Föreningslivet svarar för en stor del av Falkenbergs kulturutbud och de många föreningsägda idrottsanläggningarna tillgodoser idrottsmöjligheter för barn och unga i hela kommunen.

Föreningar bidrar till samhällsutveckling och många unika värden. Genom föreningar får medborgare möjlighet att vara delaktiga och påverka på ett direkt sätt. Genom föreningar kan också en mångfald av verksamheter och målgrupper göra sina röster hörda och lyfta sina frågor.

Att bilda en förening innebär att samlas i en gemenskap kring någon form av idé eller intresse. I en förening ges möjlighet att praktisera innebörden i sådana uttryck som demokrati och solidaritet. Föreningen i sig kan utöva, påverka och förändra inom olika områden av samhällslivet. En förenings stomme utgörs av en styrelse, skrivna stadgar och revisorer. Det är viktigt att föreningens styrelse tillgodoser medlemmarnas åsikter. Det är också viktigt att det finns en kunskap om hur man ger föreningsarbete stadga och en tydlig inriktning.

Mer information om hur du startar en förening och vilka regler som gäller finns exempelvis på Skatteverkets webbplats. 

Sidan uppdaterad: 2018-02-15