Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Restaurang- och evenemangsplanerare

Här är utbildningen för dig som vill ha en drivande roll inom restaurang- och besöksnäringen. Restaurangbranschen exploderar i Sverige och med denna utbildning blir du verkligen eftertraktad på arbetsmarknaden.

Utbildningen startar 24 augusti 2020

Ansök senast: 24 maj 2020
Inställd på grund av för få sökanden.

Studieform: Yrkesutbildning
Du studerar på heltid under 1 år.

Denna utbildning passar dig som...

  • Är över 20 år
  • Vill ha ett kreativt arbete och trivs med att leda processer
  • Vill arbeta kvalitetsmedvetet och bidra till en god kundupplevelse
  • Vill ha en utbildning som kombinerar teori med praktik

Behörighetskrav

Grundskola; matematik och svenska eller svenska som andraspråk. Förkunskaper är inget krav.

Kostnader

Kostnader för kurslitteratur tillkommer. Kostnader för arbetskläder kan tillkomma.

Utbildningens upplägg och omfattning

Under utbildningen blandas teoretiska moment med praktiska. En del av utbildningen innebär att du gör APL ute på en arbetsplats. Utbildningen sträcker sig över 1 år.

Utbildningens genomförande

Då det ingår APL i utbildningen är detta en ypperlig möjlighet att skapa kontakter i branschen och i ditt yrkesval.

Vid behov kan det tillkomma en kurs i yrkessvenska under den första studieperioden. I kursen går ni igenom viktiga begrepp och termer inom restaurang och livsmedel.

Studieperiod 1

Kurs

Kurskod

Poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

MÅTBRC0

100

Ledarskap och organisation

LEDLED0

100

Servering 1

SERSER01

100

Mat och dryck i kombination

MACMAT0

100

Drycker och ansvarsfull alkoholservering

DRYDRC0

100

Studieperiod 2

Kurs

Kurskod

Poäng

Servering 2

SERSER02

200

Konferens och evenemang

KONKOF0

100

Entreprenörskap

ENTENR0

100

Företagsekonomi 1

FÖRFÖR01

100

Observera att ändringar kan ske i utbud och kurspaket. Utbildningen startar under förutsättning att den har tillräckligt många sökande.

Att arbeta som restaurang- och evenemangsplanerare

Restaurang- och livsmedelsbranschen fortsätter att växa och likaså efterfrågan på unika mat- och dryckeskoncept. Halland är ett fantastiskt län med flera olika små och mellanstora företag som bedriver sina verksamheter utifrån vad kustremsan och det rika jordbruket har att erbjuda. Gästen förväntar sig en upplevelse utöver det vanliga och ställer idag inte endast krav på en välsmakande måltid, utan även ett välgrundat koncept av mat- och dryckeskombinationer, underhållning och en individanpassad service.

Att arbeta som restaurang- och evenemangsplanerare innebär att du tillsammans med krögaren och övrig personal driver, utvecklar och följer upp olika processer i verksamheten. Du är flexibel i din roll och kan arbeta med flera olika områden och arbetsuppgifter inom verksamheten när det behövs. Utbildningen ger dig en bred grund inom yrket vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Som restaurang- och evenemangsplanerare är du kreativ i ditt arbetssätt, är kvalitetsmedveten och har alltid kunden i fokus. Du driver olika idéer och koncept kring mat och dryck samt evenemang och vågar vara nytänkande.

I Halland och Falkenberg har vi fantastiska traditioner inom matlagning och har ett helt skafferi av duktiga entreprenörer som är aktiva inom många olika delar av livsmedelsförädling. I utbildningen kommer du att få ta del av allt - från grundläggande kunskaper om mat- och dryckeskombinationer, servering, ledarskap och andra kunskaper och kompetenser som behövs för rollen. En del av utbildningen kommer att vara förlagd som APL (arbetsplatsförlagt lärande) vilket är en ypperlig möjlighet att skapa sig kontakter med branschen och ditt yrkesval.

Du vet väl om att du kan kontakta en studie- och yrkesvägledare för mer information?