Information om covid-19

Håll avstånd, undvik trängsel och följ allmänna råd och rekommendationer. Kommunala verksamheter är anpassade efter läget. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Industritekniker svets eller underhåll

Det här är utbildningen för dig som vill bli efterfrågad i den växande industribranschen. Din skicklighet och kunskap gör att företagen kan öka sin produktivitet och kvalitet. Det här gör att branschen ständigt söker ny, kompetent personal. Du väljer inriktning mot svets eller underhåll.

I denna utbildning lär du dig att arbeta med tillverkning, produktionsstyrning, kvalitetssäkring, underhåll och reparationer. Inom industrin kan du arbeta med tillverkning av många olika saker i varierande material.

Utbildningsstart inte fastställd

Senaste planerade start 23 augusti 2021

Studieform: Yrkesutbildning
Du studerar heltid under ett år.

Denna utbildning passar dig som...

  • Är över 20 år
  • Är intresserad av svets eller underhåll
  • Vill ha en utbildning som kombinerar teori med praktik

Behörighetskrav

Grundskola: Betyg i matematik, svenska eller svenska som andraspråk. Datorvana rekommenderas.

Kostnader

I utbildningen behöver du ha arbetskläder och skyddsskor. Dessa betalar du själv. Även kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Utbildningens upplägg och genomförande

Denna utbildning omfattar 900 p och du studerar på heltid under ett år. Du lär dig att arbeta med tillverkning, produktionsstyrning, kvalitetssäkring, underhåll och reparationer. Inom industrin kan du arbeta med tillverkning av många olika saker i varierande material. Under utbildningen varvas teori och praktik. Du får på så sätt en bred kunskap och förståelse för hur ditt arbete påverkar resultatet i en produktionsprocess. Du läser Industri bas och ett av påbyggnadspaketen mot svets eller underhåll.

På din APL har du kontinuerligt stöd av en eller flera handledare och i skolan finns din lärare tillgänglig under lektionstillfällena.

Kursplanering 1 år, yrkesutbildning

Industri bas

Kursnamn

Kurskod

Poäng

Produktionsutrustning 1

PRUPRD01S

100 p

Människan i industrin 1

MÄIMÄN01

100 p

Praktisk ellära

ELLPRA0

100 p

Elkraftteknik

ELRELF0

100 p

Industri påbyggnad, svets

Kursnamn

Kurskod

Poäng

Avhjälpande underhåll 1

DRIAVH01

100 p

Svets grund

SAASVT0

100 p

Kälsvets 1 (MIG/MAG)

SAAKÄL01S

100 p

Kälsvets 1 (MMA)

SAAKÄL01S

100 p

Kälsvets 1 (TIG)

SAAKÄL01S

100 p

Industri påbyggnad, underhåll

Kursnamn

Kurskod

Poäng

Avhjälpande underhåll 1

DRIAVH01

100 p

Mät- och styrteknik

MÄTMÄO0

100 p

Underhåll - hydraulik och pneumatik

DRIUNH0

100 p

Underhåll - driftsäkerhet

DRIUND0

100 p

Mekatronik 1

MEKMEK01

100 p

Observera att ändringar kan ske i utbud och kurspaket. Utbildningen startar under förutsättning att den har tillräckligt många sökande.

Att arbeta inom industriteknik

Industriteknik är ett yrke med stor variation. Utbildningen ger dig B-auktorisation inom el vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Som industritekniker med inriktning på underhåll arbetar du med felsökning och underhåll av automatiserade system och elutrustning. Du får en övergripande förståelse för användning av ritningar och scheman i underhållsarbete. Du får grundläggande kunskap om arbetsmiljökrav och säkerhetsföreskrifter inom området.

Som industritekniket med inriktning på svets sammanfogar du stål och andra metaller i tillverkning, montering och reparation av olika metallprodukter och konstruktioner. Du får en grundläggande kunskap om arbetsmiljökrav och säkerhetsföreskrifter inom området. Som svetsare kan du arbeta med både stora som små projekt och konstruktioner.