Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Cykeltekniker

Här är utbildningen för dig som vill bli attraktiv för jobb över hela Sverige och Europa. Cykelbranschen växer snabbt i Sverige, och här blir du verkligen eftertraktad på arbetsmarknaden. Cykeltekniker kan vara ett yrke för dig om du tycker om kreativa och utmanande jobb och om du tycker om att arbeta i grupp.

Under utbildningen läser du både teori och arbetar praktiskt. Du får lära dig grunderna inom reparation och underhåll men får även fördjupad kunskap inom felsökning och ellära. Du lär dig att hantera den utrustning och de redskap som finns i en cykelverkstad på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Ett visst antal veckor under utbildningen kommer du att vara ute på olika arbetsplatser (APL). Kontakten med arbetsmarknaden kan öka dina chanser att få anställning.

Utbildningen startar inte i augusti.

Detta på grund av lågt elevantal.

Studieform: Närstudier
Du studerar heltid under 20 veckor.

Denna utbildning passar dig som...

  • Är över 20 år
  • Är intresserad av reparation, underhåll och ellära
  • Vill ha en utbildning som kombinerar teori med praktik

Behörighetskrav

Grundskola: Matematik och svenska eller svenska som andraspråk. Datorvana och tillgång till egen dator/datorplatta är ett krav. Förkunskaper krävs ej.

Kostnader

I utbildningen krävs skyddskläder/utrustning som du betalar själv. Även kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Utbildningens upplägg och genomförande

Du kommer att göra stora delar av den praktiska delen av utbildningen ute på en cykelverkstad. Dina lärare i de teoretiska momenten är engagerade och har gedigen erfarenhet. Utbildningen är framtagen i samverkan med den lokala branschen och deras specifika krav på yrkeskunnande. Tanken är att du i denna utbildning skall få lära dig allt från grunderna i underhåll och reparation till mer avancerad felsökning och reparation av moderna elsystem. Under utbildningstiden finns din mentor och samordnare som stöttar dig såväl i den praktiska som den teoretiska delen. På arbetsplatsen finns din handledare som samarbetar med mentorn. Viss del av den teoretiska undervisningen sker digitalt.

Kurspaket cykeltekniker – 20 veckor heltid

Kursnamn

Kurskod

Poäng

Service och bemötande

SEVSEV01

100 p

Avhjälpande underhåll 1

DRIAVH01

100 p

Elektromekanik

ELRELK0

100 p

Avhjälpande underhåll 2

DRIAVH02

100 p

400 p

Observera att ändringar kan ske i utbud och kurspaket. Utbildningen startar under förutsättning att den har tillräckligt många sökande.

Efter avslutad utbildning får du betyg i de olika kurserna samt diplom som ett bevis på dina yrkeskunskaper.

Kontakt