Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen Falkenberg omfattar studier på grundläggande nivå, gymnasienivå, särskild utbildning för vuxna och svenska för invandrare. Vi är stolta över att bedriva yrkesutbildningar som utvecklats i samarbete med näringslivet. Hos oss kan du även få hjälp att söka vidare till yrkeshögskola eller studera på våra egna yrkeshögskoleutbildningar.

Du är välkommen till oss om du vill studera för att komma vidare till högre studier eller arbete.

Vuxenutbildningen Falkenberg - Din väg till jobbet

AKTUELLT JUST NU

24 mars 2020

Skolverket meddelar att samtliga nationella prov ställs in mellan 30 mars-30 juni. Informationen uppdateras löpande och vi återkommer när de nationella proven genomförs som vanligt igen.

23 mars 2020

Tidsbokade samtal med studie- och yrkesvägledare sker tills vidare över mail eller telefon. Frågor om studiemedel hänvisas direkt till CSN. Se mer information under sidan Studie- och yrkesvägledning för vuxna.


Drop-in till studie- och yrkesvägledare kommer tills vidare att ske genom telefon eller distansteknik. Telefonen är öppen under de ordinarie tiderna för drop-in enligt nedan.
Tisdagar 09.30-11.30 samt 13.00-15.30
Telefonnummer: 0346 - 88 68 90


18 mars 2020

Vuxenutbildningen kommer från och med den 18 mars att genomföra övervägande utbildningar som distansstudier. Kontakta din lärare vid frågor eller Vuxenutbildningens mail eller telefonnummer.

vuxenutbildningen@falkenberg.se
0346 - 88 60 00

Vuxenutbildningen kommer att hålla sina tjänster öppna i övrigt men hänvisar vägledningssamtal och andra bokade möten till mail, telefon- eller distanstekniksmöten.

 

Vid frågor, kontakta Vuxenutbildningen
vuxenutbildningen@falkenberg.se

0346 - 88 60 00

Hitta en studieform som passar dig

På Vuxenutbildningen Falkenberg kan du som vuxen skaffa dig nya möjligheter i livet. Välj bland många typer av utbildningar och olika sätt att läsa på. Oavsett om du vill läsa enstaka kurser eller en hel utbildning finns det något för dig. Du kan också läsa på många olika sätt och på olika nivåer. Se sidan Utbildningar för vuxna för mer information.

Studie- och yrkesvägledning

Du är också välkommen att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare i din kommun för att tillsammans se över din situation och lägga upp en plan. Du kan exempelvis studera mestadels hemifrån eller på deltid för att kunna arbeta samtidigt som du läser. Om du är folkbokförd i Falkenberg vänder du dig till studie- och yrkesvägledarna i Falkenberg.

Vem kan söka?

Vuxenutbildningen är till för dig från och med hösten det år du fyller 20 år, samt för dig som är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Du behöver inte vara folkbokförd i den kommun du söker utbildningen i men själva ansökan gör du i din hemkommun.

Du kanske behöver läsa in kurser som du saknar för att ta dig vidare till arbete eller vidare studier, eller så kanske du helt vill byta inriktning och göra ett karriärsbyte. Du är alltid fri att söka och målet med studierna är att de ska leda till jobb.

Kostar det något att läsa på Vuxenutbildningen?

Själva kurserna och utbildningarna betalas med kommunala eller statliga medel och kostar alltså ingenting för dig som läser. Däremot kan du behöva betala för kursmaterial och i vissa fall arbetskläder.

Öppettider Informationen

I informationen kan du få hjälp att öppna kurser enligt din studieplan, få ut ett studieintyg, en utskriven studieplan, kontaktuppgifter till lärare med mera.

Måndag: kl. 8.00-16.00
Tisdag: kl. 8.00-16.00
Onsdag: kl. 8.00-16.00
Torsdag: kl. 8.00-16.00
Fredag: kl. 8.00-12.00 (Byggnaden är öppen till kl. 15.00)

Lunchstängt är det vanligtvis mellan kl. 12.00 och 13.00 måndag till torsdag.

Besöksadress Vuxenutbildningen Falkenberg, Igeldammsvägen 1

Det är här du träffar studie- och yrkesvägledare, samt rektor.

Besöksadress SFI, Arvidstorpsvägen 1

Det är här du skriver in dig till SFI.

Kontakt

Kontakta Vuxenutbildningen Falkenberg

 • Besöksadress vuxenutbildningen

  • Igeldammsvägen 1
  • 311 35 Falkenberg
 • Besöksadress SFI

  • Arvidstorpsvägen 1
  • 311 35 Falkenberg
 • Vladimir Tolevski

 • Jenny Milanovic

  • Biträdande rektor
  • SFI, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial teoretisk vuxenutbildning, gymnasiala yrkesutbildningar med SFI
  • jenny.milanovic@falkenberg.se
 • Vuxenutbildningen Falkenberg