Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Om Vuxenutbildningen Falkenberg

På Vuxenutbildningen Falkenberg kan du som är över 20 år studera. Du kan läsa till ett yrke, eller ämnen som du behöver för att komma vidare till högre studier eller arbete. På Vuxenutbildningen vet vi att man växer av kunskap. Vårt jobb är att få dig att växa.

Det är även här som du som vuxen studerar SFI. Välkommen till oss!

På Vuxenutbildningen Falkenberg kan du som vuxen skaffa dig nya möjligheter i livet. Välj bland många typer av utbildningar och olika sätt att läsa på. Oavsett om du vill läsa enstaka kurser eller en hel utbildning finns det något för dig.

Hitta en studieform som passar dig

På Vuxenutbildningen Falkenberg kan du som vuxen skaffa dig nya möjligheter i livet. Välj bland många typer av utbildningar och olika sätt att läsa på. Oavsett om du vill läsa enstaka kurser eller en hel utbildning finns det något för dig. Du kan också läsa på många olika sätt och på olika nivåer. Se sidan Utbildningar för vuxna för mer information.

Studie- och yrkesvägledning

Du är också välkommen att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare i din kommun för att tillsammans se över din situation och lägga upp en plan. Du kan exempelvis studera mestadels hemifrån eller på deltid för att kunna arbeta samtidigt som du läser. Om du är folkbokförd i Falkenberg vänder du dig till studie- och yrkesvägledarna i Falkenberg.

Vem kan söka?

Vuxenutbildningen är till för dig som fyllt 20 år, samt för dig som är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Du behöver inte vara folkbokförd i den kommun du söker utbildningen i men själva ansökan gör du i din hemkommun.

Du kanske behöver läsa in kurser som du saknar för att ta dig vidare till arbete eller vidare studier, eller så kanske du helt vill byta inriktning och göra ett karriärsbyte. Du är alltid fri att söka och målet med studierna är givetvis att de ska leda till jobb.

Kostar det något att läsa på Vuxenutbildningen?

Själva kurserna och utbildningarna betalas med kommunala eller statliga medel och är alltså avgiftsfria för dig som läser. Däremot kan du behöva betala för kursmaterial och i vissa fall arbetskläder.

Välkommen till oss!

Informationens ordinarie öppettider är 8.00-16.00 måndag till torsdag och 8.00-12.00 på fredagar. Lunchstängt har vi mellan kl. 12:00 och 13:00 måndagar till torsdagar. För att komma i kontakt med en studie- och yrkesvägledare se deras sida om drop-in, telefontider och bokningsbara tider.

Byggnaden öppnar kl. 7:30 vardagar och stänger kl. 16:00 måndag till torsdag och kl. 15:00 på fredagar.

Ändrade öppettider

17 december: Informationsluckan stängd
19 december: 7:30-11:30
23 december - 1 januari: Stängt
2 januari: 9:00-12:00
3 januari: 9:00-12:00
6 januari, trettondedag jul: Stängt

Besöksadress Vuxenutbildningen Falkenberg, Igeldammsvägen 1

Det är här du träffar studie- och yrkesvägledare, samt rektor.

Besöksadress SFI, Arvidstorpsvägen 1

Det är här du skriver in dig till SFI.

Kontakt

Kontakta Vuxenutbildningen Falkenberg

 • Besöksadress vuxenutbildningen

  • Igeldammsvägen 1
  • 311 35 Falkenberg
 • Besöksadress SFI

  • Arvidstorpsvägen 1
  • 311 35 Falkenberg
 • Vladimir Tolevski

 • Jenny Milanovic

  • Biträdande rektor
  • SFI, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial teoretisk vuxenutbildning, gymnasiala yrkesutbildningar med SFI
  • jenny.milanovic@falkenberg.se
 • Vuxenutbildningen Falkenberg