Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Elevkonto och lärarkontakt

Här hittar du information om hur du kommunicerar med din lärare och tar del av viktig information. Detta sker via de lärplattformar som används vid Vuxenutbildningen Falkenberg. På denna sida hittar du även information om hur du får kontakt med personal innan studierna har börjat.

För dig som ska läsa i klass eller på flex

För att kunna använda vår digitala lärplattform Google Classroom behöver du aktivera ditt elevkonto och välja ett lösenord. Detta kan du göra tidigast 60 dagar före planerad kursstart.

  1. Du får ett e-postmeddelande från Vuxenutbildningen med din skolmejladress (Detta skickas ut efter antagningsbeskedet)
  2. Klicka på länken Aktivera ditt elevkontolänk till annan webbplats nedan
  3. Skriv in din skolmejladress (Se punkt 1)
  4. Legitimera dig med mobilt BankiD 
  5. Välj ett säkert lösenord som du kommer ihåg
  6. Klicka på länken Gå till Google Classroom för att logga inlänk till annan webbplats
  7. Logga in med din skolmejladress som användarnamn och ditt nya lösenord

Vid behov finns stöd att få angående aktivering av elevkonto och användande av digitala verktyg. Detta hittar du på Lärcentrums sidalänk till annan webbplats. Du kan även maila till Lärcentrum: larcentrum.vuxenutbildningen@falkenberg.se

Du som elev vid Vuxenutbildningen Falkenberg har en eller två lärplattformar, beroende på vad du studerar. Det är via lärplattformen som du kommunicerar med din lärare. Det är även här som läraren meddelar dig ändringar i schemat och dylikt.

Google Classroom används för närstudier medan Novo används för renodlade distansutbildningar.

Observera att utbildningar och kurser som i vanliga fall går i klass eller på flex, nu på grund av pandemin, kan vara helt eller delvis på distans. Du ingår dock i din klass som vanligt och använder lärplattformen Google Classroom.

Google Classroom - flex och klassrumsundervisning

Google Classroom är den lärplattform som du använder om du går en kurs eller utbildning i klass eller på flex. Observera att det även gäller om du tillfälligt - på grund av Coronapandemin - läser på distans. Om du läser tillsammans med en klass ska du använda Google Classroom.

Om du saknar inloggningsuppgifter kan du vända dig till Lärcentrum i samband med utbildningsstart. Du kan även vända dig till Informationen på skolan med inloggningsfrågor.

sidan för distansundervisninglänk till annan webbplats hittar du användbar information.

Novo - distansundervisning

Om du läser helt på distans, via Hermods, ska du använda Novo och kommer då att få ett e-postmeddelande till den e-postadress som du angav när du ansökte om utbildningen. Kontrollera så att det inte hamnar i skräpposten.

Om det inte kommer några inloggningsuppgifter kan du vända dig till Informationen på Vuxenutbildningen, antingen via vuxenutbildningen@falkenberg.se eller telefon 0346-88 60 00. De vanligaste orsakerna är att e-postmeddelandet hamnat i skräppostlådan som sedan tömts, samt att e-postadressen är felstavad.

Om du har ett fungerande konto men tappat bort ditt lösenord kan du antingen begära ett nytt via inloggningssidan eller vända dig till Hermods support på telefon 010-142 10 00.

Kontakt innan kursen startat

Om du behöver komma i kontakt med läraren innan kursen har startat kan du skicka ett e-postmeddelande till vuxenutbildningen@falkenberg.se och meddela att du vill komma i kontakt med din lärare.

Har du ingen egen dator?

Om du inte har en egen dator och behöver låna en Chromebook under din studietid meddelar du din lärare.