Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Lärplattformar och lärarkontakt

Här hittar du information om hur du kommunicerar med din lärare och tar del av viktig information. Detta sker via lärplattformarna som används vid Vuxenutbildningen Falkenberg. På denna sida hittar du även information om hur du får kontakt med personal innan studierna har börjat.

För att kunna använda vår digitala lärplattform Google Classroom behöver du aktivera ditt elevkonto och välja ett lösenord. Detta kan du göra tidigast 60 dagar före planerad kursstart.

  1. Klicka på länken Aktivera ditt elevkonto nedan
  2. Skriv in din skolmejladress (Du får den i ett separat utskick eller via din lärare)
  3. Legitimera dig med mobilt BankiD. 
  4. Välj ett säkert lösenord som du kommer ihåg

Kontakta Lärcentrum om du behöver ytterligare hjälp med ditt elevkonto. larcentrum.vuxenutbildningen@falkenberg.se

Du som elev vid Vuxenutbildningen Falkenberg har en eller två lärplattformar, beroende på vad du studerar. Det är via lärplattformen som du kommunicerar med din lärare. Det är även här som läraren meddelar dig ändringar i schemat och dylikt.

Google Classroom används för närstudier medan Novo används för renodlade distansutbildningar.

Observera att utbildningar och kurser som i vanliga fall går i klass eller på flex, nu på grund av pandemin, kan vara helt eller delvis på distans. Du ingår dock i din klass som vanligt och använder lärplattformen Google Classroom.

Google Classroom

Google Classroom är den lärplattform som du använder om du går en kurs eller utbildning i klass eller på flex. Observera att det även gäller om du tillfälligt - på grund av Coronapandemin - läser på distans. Om du läser tillsammans med en klass ska du använda Google Classroom. Om du saknar inloggningsuppgifter kommer du att ha möjlighet att beställa det i samband med utbildningsstart. Du kan även vända dig till Informationen på skolan med inloggningsfrågor.

När du fått dina inloggningsuppgifter behöver du logga in på intranätet och gå till sidan Digitalguiden för att aktivera kontot.länk till annan webbplats

Digital underskrift av användarvillkoren för att använda Falkenberg kommuns intranätlänk till annan webbplats

Novo

Om du läser helt på distans, via Hermods, ska du använda Novo och kommer då att få ett e-postmeddelande till den e-postadress som du angav när du ansökte om utbildningen. Kontrollera så att det inte hamnar i skräpposten.

Om det inte kommer några inloggningsuppgifter kan du vända dig till Informationen på Vuxenutbildningen, antingen via vuxenutbildningen@falkenberg.se eller telefon 0346-88 60 00. De vanligaste orsakerna är att e-postmeddelandet hamnat i skräppostlådan som sedan tömts, samt att e-postadressen är felstavad.

Om du har ett fungerande konto men tappat bort ditt lösenord kan du antingen begära ett nytt via inloggningssidan eller vända dig till Hermods support på telefon 010-142 10 00.

Kontakt innan kursen startat

Om du behöver komma i kontakt med läraren innan kursen har startat kan du skicka ett e-postmeddelande till vuxenutbildningen@falkenberg.se och meddela att du vill komma i kontakt med din lärare.

Har du ingen egen dator?

Om du inte har en egen dator och behöver låna en Chromebook under din studietid meddelar du din lärare.