Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Betyg och intyg vuxenutbildningen

Här kan du beställa betyg eller intyg som visar dina studier på Vuxenutbildningen. Om du behöver beställa ett slutbetyg eller examensbevis behöver du ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare.

Du beställer själv ditt betyg när du behöver det. Det skickas alltså inte automatiskt när kursen är slut.

Hur lång tid tar det från beställning till att jag får mitt betyg?

Det kan ta upp till tre veckor innan en betygskopia kan skickas.

Ett intyg däremot skickas inom en vecka från beställningen.

Beställning av slutbetyg och examensbevis

När du vill beställa ett slutbetyg eller examensbevis behöver du alltid ha kontakt med en studie- och yrkesvägledare. De räknar på poängen och sammanställer själva slutbetyget. Det räcker alltså inte att du bara läser upp de kurser du saknar och beställer hem betygen.

Har du fått betyg före 2013?

Sedan 2013 förs betyg från den gymnasiala vuxenutbildningen över till den nationella betygsdatabasen. Har du ett betyg från vuxenutbildning i Falkenberg som är utfärdat tidigare än 2013 måste du själv ladda upp det hos Antagning.selänk till annan webbplats. På sidan finns tydliga instruktioner för hur du gör det. Du behöver då skapa ett konto, "Mina sidor" som finns under Logga inlänk till annan webbplats.