Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Ansökan till Vuxenutbildningen

Här hittar du den information du behöver för att lämna en ansökan till Vuxenutbildningen Falkenberg. Observera att du alltid ska lämna ansökan till din hemkommun även om du vill studera i en annan kommun.

Utbud och sista ansökningsdatum

Denna information hittar du på sidorna Utbildningar för vuxna och på Yrkeshögskoleutbildning.

Du har möjlighet att lämna in en sen ansökan. Din ansökan kommer att behandlas i augusti och du kan komma att få besked om antagning nära inpå kurs- eller utbildningsstart.

Om du inte har möjlighet att lämna en ansökningsblankett i vår brevlåda kan du fylla i den digitalt och skicka till vår mail.

vuxenutbildningen@falkenberg.se


Du hittar ansökningsblanketterna längre ned på denna sida.

 

Så här gör du

Du kan antingen hämta en blankett hos Vuxenutbildningen Falkenberg eller skriva ut den här nedan. Lämna den sedan ifylld till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med en betygskopia. Om du söker en lärlingsutbildning behöver du även bifoga ett personligt brev som säger något om vad du studerat och arbetat med tidigare och vad målet är med dina studier.

Tveka inte att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att planera dina studier. Ska du läsa mot ett slutbetyg eller ett examensbevis är detta ett måste eftersom de sammanställer och räknar på ditt betyg.

Om du skickar in pappersansökan med posten

Vuxenutbildningen Falkenberg
Igeldammsvägen 1
311 35 Falkenberg

Vilken blankett ska jag välja?

För alla kurser och utbildningar förutom SFI Lärling ska du använda den övre blanketten. Den nedre använder du alltså bara för de lärlingsutbildningar som Vuxenutbildningen Falkenberg driver med utbildningsanordnarna Fuab och Movant och som i första hand är till för elever som läst SFI C/D.

Vad gäller ansökan till en utbildning i en annan kommun?

När du vill studera i en annan kommun än den där du är folkbokförd behöver först din hemkommun fatta beslut om de är villiga att betala för utbildningen på annan ort. När de har fattat beslut - vilket kan ta cirka tre veckor - kommer du att få besked från din hemkommun. Detta första besked gäller alltså bara om de betalar för utbildningen eller inte. Om de gör det går din ansökan automatiskt vidare till den kommun som du sökt till och det är också de som meddelar dig om du kommit in eller inte på utbildningen.

Hur gör jag för att ansöka till en utbildning i en annan kommun?

Du lämnar din ansökan i den kommun där du är folkbokförd även om utbildningen är i en annan kommun. Du behöver bifoga dina tidigare betyg och ett personligt brev där du skriver varför du vill studera i en annan kommun.

Först får du ett svar från din hemkommun om de betalar för utbildningen eller inte. Därefter får du ett antagningsbesked från den kommun som ger utbildningen.

Vi hanterar dina personuppgifter

I och med att du fyller i den här ansökan registrerar Falkenbergs kommun dina personuppgifter. På kommun.falkenberg.se/personuppgifterlänk till annan webbplats kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter samt vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen, GDPR. Du kan även höra av dig till vårt kontaktcenterlänk till annan webbplats.