Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Ansökan till Vuxenutbildningen

Här hittar du den information du behöver för att lämna en ansökan till Vuxenutbildningen Falkenberg. Observera att du alltid ska lämna ansökan till din hemkommun även om du vill studera i en annan kommun.

Utbud och sista ansökningsdatum

Denna information hittar du på sidorna Utbildningar för vuxna och på Yrkeshögskoleutbildning.

Så här gör du

Du kan antingen hämta en blankett hos Vuxenutbildningen Falkenberg eller skriva ut den här nedan. Lämna den sedan ifylld till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med en betygskopia. Om du söker en lärlingsutbildning behöver du även bifoga ett personligt brev som säger något om vad du studerat och arbetat med tidigare och vad målet är med dina studier.

Tveka inte att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att planera dina studier. Ska du läsa mot ett slutbetyg eller ett examensbevis är detta ett måste eftersom de sammanställer och räknar på ditt betyg.

Om du skickar in pappersansökan med posten

Vuxenutbildningen Falkenberg
Igeldammsvägen 1
311 35 Falkenberg

Vilken blankett ska jag välja?

För alla kurser och utbildningar förutom SFI Lärling ska du använda den övre blanketten. Den nedre använder du alltså bara för de lärlingsutbildningar som Vuxenutbildningen Falkenberg driver i samarbete med Fuab eller Movant och som i första hand är till för elever som läst SFI till och med kurs C.

Vad gäller ansökan till en utbildning i en annan kommun?

När du vill studera i en annan kommun än den där du är folkbokförd behöver först din hemkommun fatta beslut om de är villiga att betala för utbildningen på annan ort. När de har fattat beslut kommer du att få besked från din hemkommun. Detta första besked gäller alltså bara om de betalar för utbildningen eller inte. Om de gör det går din ansökan automatiskt vidare till den kommun som du sökt till och det är också de som meddelar dig om du kommit in eller inte på utbildningen.

Vi hanterar dina personuppgifter

I och med att du fyller i den här ansökan registrerar Falkenbergs kommun dina personuppgifter. På kommun.falkenberg.se/personuppgifterlänk till annan webbplats kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter samt vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen, GDPR. Du kan även höra av dig till vårt kontaktcenterlänk till annan webbplats.

Kontakt