Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Sång och kör

barn på rad som sjunger i kör

På Kulturskolan erbjuder vi både solosång och körsång. Solosång från skolår 6 och körsång från förskoleklass.

Solosång

I ämnet solosång kommer du att få lära känna din egen röst bättre, lära dig olika övningar som ger dig god sångteknik, sjunga olika sorters musik för att få en större musikkännedom. Du kommer få öva på att sjunga tillsammans med och inför andra, och känna efter vad din egen röst trivs med. I ämnet ingår även körlektioner för att utveckla din förmåga till stämsång och samsjungning.

Från skolår 6.

Kör

I körsång får du sjunga och göra det tillsammans med andra. Du blir bättre på att sjunga på ett bra sätt för rösten. Du övar på ditt gehör, alltså hur du hör toner och känner musiken. Du får också möjlighet att vara med på olika konserter och framträdanden.

Körsång är även hälsosamt för både kropp och sinne. Det är bra för musklerna som sköter andningen. Hjärnan får motion av att lära sig texter, melodier och rytmer och av att följa en dirigent. Ett hormon som skapar lugn och ro i kroppen utsöndras. Körsångares hjärtan synkroniserar sin puls och vilopulsen sjunker. Detta är några av många positiva effekter, som forskning i ämnet visar.

På Kulturskolan finns tre olika körer för olika åldersgrupper:

Sångklubben - Skolår F-2
Måndagar 17:00 - 17:45

Ljudvågen - Skolår 3-6
Måndagar 15:00 - 16:00

Spira - Skolår 7-Gy 3
Tisdagar 17:00 - 18:00

(Dagar och tider är preliminära)