Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Anmälan till Kulturskolan

Här kan du anmäla dig till Kulturskolan. När du anmäler dig blir du placerad i kö och det kan ta olika lång tid att komma med på en kurs.

Ibland kan det vara långa köer och då är det bra att göra ett andrahandsval.

Anmäl dig till Kulturskolan

Du anmäler dig enklast genom vår digitala tjänst. Du blir då placerad i kö och när vi har en ledig plats kontaktas du av en lärare. Det går också bra att använda vår blankett för anmälan. Ring eller skicka e-post till Kulturskolan så skickar vi hem en broschyr med blankett i till dig.

Anmäl dig till Kulturskolan

Kösystem för Kulturskolan

När du anmäler dig blir du placerad i kö utifrån det datum vi får in din anmälan.

Ibland kan det vara lång kö för att få delta i en aktivitet. Det kan därför vara bra att du anmäler ett förstahandsval, det du vill allra mest, och ett andrahandsval. Om du kommer in på ditt andrahandsval kan du vara aktiv under tiden du köar för ditt förstahandsval. Om du istället kommer in på ditt förstahandsval stryks ditt andrahandsval.

Prioriteringsordning som följs är:

  1. Nyinflyttade elever som haft plats på kulturskola i annan kommun. Du behöver kunna visa ett intyg från tidigare kulturskola.
  2. Elever som deltar i projekt i Kulturskolans regi, exempelvis brass- och träblåsrekrytering.
  3. Köande elever, ankomstdatum för anmälan gäller.

Undantag från denna prioritering

  • Elever som går eller har gått en grundkurs får räkna sin tid i kursen som ett kalenderår i kö. Detta kan innebära att redan köande kan bli tillbakaflyttade i köordningen.
  • Speciella skäl kan i vissa fall leda till att undantag görs i ålders- och köregler efter godkännande av rektor.

Vill du delta i fler än en aktivitet går det bra att kombinera att spela eller sjunga solosång med teater, bild och form, foto eller film. För att spela två instrument krävs det dock att du går i årskurs 6 eller högre. Undantag görs sparsamt i särskilda fall.