Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Kulturskola

Kulturskolan är till för dig som vill spela ett instrument, dansa, rita och måla, fotografera eller filma. Du kan delta i våra aktiviteter från det att du går i årskurs två i grundskolan till år tre i gymnasiet. I dansundervisningen kan barn delta från och med det år de fyller 4 år. Kulturskolan är avgiftsfri.

Kulturskolans verksamhet bedrivs med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Läs mer om hur Kulturskolan arbetar och tillfälliga förhållningsregler för deltagande i Kulturskolans undervisning.

Fritidsaktiviteter

Kulturskolan erbjuder ett samlat utbud av skapande aktiviteter på fritiden genom bild, dans och musik.

Dansundervisning

Från och med i höst kommer Kulturskolan erbjuda dansundervisning för barn i olika åldrar. I dansundervisningen kan barn delta från och med det år de fyller 4 år. Anmälan till dansundervisningen öppnar i augusti.

Att vara elev på Kulturskolan

På Kulturskolan får du lektion i grupp och/eller enskilt. Som elev kan du få delta i olika elevkonserter och uppträdanden. Du kan även få möjlighet att medverka när Kulturskolan arrangerar vårmusik, soaréer och en stor föreställning som vi har varje år i Falkhallen.

För att spela mer än ett instrument ska du gå i årskurs sex eller högre. Innan detta är möjligt ska undervisande lärare tillfrågas. Att delta i ensemble räknas inte som att spela två instrument. Du är välkommen att delta i Kulturskolans övriga aktiviteter även om du spelar ett instrument.

Du behåller din plats på Kulturskolan till den dag du aktivt gör en avanmälan. Gör din avanmälan till Kulturskolans expedition och till din lärare.

Kulturskolan är avgiftsfri

Från och med höstterminen 2019 är Kulturskolans aktiviteter avgiftsfria.

Holgergatan 7, 311 35 Falkenberg

Kontakt

Kontakta Kulturskolan