Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbudet hävt

Från 13/7 är bevattningsförbudet hävt i hela Falkenbergs kommun. Fortsätt gärna vara vattensmart. Läs mer om vattensituationen här.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Kulturskola

Kulturskolan är till för dig som vill spela ett instrument, spela teater, dansa, rita och måla, fotografera eller filma. Du kan delta i våra aktiviteter från det att du går i årskurs två i grundskolan till år tre i gymnasiet. I dansundervisningen kan barn delta från och med det år de fyller 4 år. Kulturskolan är avgiftsfri.

Fritidsaktiviteter

Kulturskolan erbjuder ett samlat utbud av skapande aktiviteter på fritiden genom bild, teater, dans och musik.

Dansundervisning

Från och med i höst kommer Kulturskolan erbjuda dansundervisning för barn i olika åldrar. I dansundervisningen kan barn delta från och med det år de fyller 4 år. Anmälan till dansundervisningen öppnar i augusti.

Att vara elev på Kulturskolan

På Kulturskolan får du lektion i grupp och/eller enskilt. Som elev kan du få delta i olika elevkonserter och uppträdanden. Du kan även få möjlighet att medverka när Kulturskolan arrangerar vårmusik, soaréer och en stor föreställning som vi har varje år i Falkhallen.

För att spela mer än ett instrument ska du gå i årskurs sex eller högre. Innan detta är möjligt ska undervisande lärare tillfrågas. Att delta i ensemble räknas inte som att spela två instrument. Det går bra att oavsett ålder delta i dans eller drama och även spela ett instrument.

Du behåller din plats på Kulturskolan till den dag du aktivt gör en avanmälan. Gör din avanmälan till Kulturskolans expedition och till din lärare.

Kulturskolan är avgiftsfri

Från och med höstterminen 2019 är Kulturskolans aktiviteter avgiftsfria.

Nygatan 46, 311 31 Falkenberg

Kontakt

Kontakta Kulturskolan