Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Om KomTeks kurser

KomTek har tre olika kurser. Det är Lek fram kul teknik för barn 7-8 år, En ljus idé för barn 9-10 år och MakerOnsdag för barn 11-13 år.

Lek fram kul teknik

Detta är kursen för alla mellan 7 till 8 år.

I denna kurs fokuserar vi på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft. Vi presenterar olika verktyg för deltagarna och visar hur de fungerar. När säkerhetsgenomgången är klar får deltagarna prova att till exempel spika, skruva och borra. Därefter börjar vi bygga olika mekaniska figurer som alltid drivs med handkraft.

En ljus idé

Detta är kursen för alla mellan 9 till 10 år.

I denna kurs fokuserar vi på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft eller el (batterier). Vi introducerar elektronik där deltagarna får prova på att löda. Det kan handla om att göra en lampa som drivs av batterier eller så använder vi en motor för att driva en mekanisk rörelse. Vi föreslår alltid några olika konstruktioner som du som deltagare kan bygga och när du tillverkat en av den så får du, om du vill, klura på någon egen idé. Vi har alltid många olika roliga konstruktioner att bygga om du inte har någon egen idé.

MakerOnsdag

Detta är kursen för alla mellan 11 till 13 år.

I denna kurs fokuserar vi på mekanik och elektronik men lägger även till att deltagarna ska vara noggranna och göra mer hållbara konstruktioner. Vi presenterar lite klurigare verktyg, som till exempel ett skjutmått. Deltagarna kommer att få löda och bland annat lära sig att parallellkoppla lysdioder. Vi erbjuder alltid några olika produkter som deltagarna kan bygga, men det finns även möjlighet att själv klura på egna idéer. Vi har alltid många olika roliga konstruktioner att bygga om du inte har någon egen idé.

Kontakt