Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Om KomTeks kurser

KomTek har olika kurser och utbudet kan variera mellan terminerna. Här är kurserna för våren 2019.

Ny på KomTek

Kursen för barn som aldrig gått på KomTek (mer än lovaktivitet) åk 1-3 och åk 4-6

5 tillfällen

I denna kurs fokuserar vi på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft. Vi presenterar olika verktyg för deltagarna och visar hur de fungerar. När säkerhetsgenomgången är klar får deltagarna prova att till exempel spika, skruva och borra. Därefter börjar vi bygga olika mekaniska figurer som alltid drivs med handkraft eller med enkel pneumatik.

Lek fram kul teknik

Kursen för barn som gått på KomTek innan. Grundläggande teknik & övningar, åk 2-4

5 tillfällen

I denna kurs fokuserar vi på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft. Vi presenterar olika verktyg för deltagarna och visar hur de fungerar. När säkerhetsgenomgången är klar får deltagarna prova att till exempel spika, skruva och borra. Därefter börjar vi bygga olika mekaniska figurer som alltid drivs med handkraft.

Mer kul teknik

Kursen för barn som tidigare gått ”Lek fram kul teknik” eller ”Ny på KomTek”, åk 3-6

För dig som har gått på minst en av KomTeks kurser tidigare.

6 tillfällen

I denna kurs fokuserar vi på verktygsanvändning och att konstruera mekaniska figurer som drivs av handkraft eller el (batterier). Vi introducerar elektronik där deltagarna får prova på att löda. Det kan handla om att göra en lampa som drivs av batterier eller så använder vi en motor för att driva en mekanisk rörelse. Vi föreslår alltid några olika konstruktioner som du som deltagare kan bygga.

MakerSpace (tidigare makerOnsdag)

kursen för ungdomar med stor vana av KomTeks koncept åk 5-7

8 tillfällen

Detta är kursen för dig som har gått minst en av KomTeks kurser ”Mer kul teknik” eller en ”Ljus idé”.

I denna kurs fokuserar vi på mekanik och elektronik men lägger även till att deltagarna ska vara noggranna och göra mer hållbara konstruktioner. Vi presenterar lite klurigare verktyg, som till exempel skjutmått. Ny utmaning blir att med stöd tolka kopplingsschema och dess symboler och även att rita skisser i två vyer för din idé som leder fram till en konstruktion. Vi har alltid många olika roliga konstruktioner att bygga om du inte har någon egen idé.

Grundläggande programmering & 3D-printing

Kursen för ungdomar där vi testa olika digitala verktyg och inga förkunskaper behövs, åk 5-7

6 tillfällen

Detta är kursen för dig som är nyfiken på kod och var programmering finns i din vardag och samhälle. Du får med enkla verktyg lära dig grunderna i datalogiskt tänkande. Du får också med hjälp av ritprogrammet göra en enkel modell som skrivs ut med 3D-skrivare.

Kontakt