Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Kursverksamhet Komtek

KomTek erbjuder kvällskurser för barn och ungdomar under vardagskvällar. Barnet/ungdomen kan endast gå en kurs per termin för att vi vill att så många som möjligt ska få chans att gå på kurs på KomTek. Vi strävar efter att ha hälften flickor och hälften pojkar i våra kurser. Samtliga kurser har uppehåll under skollov och röda dagar.

På våra kurser jobbar deltagaren alltid i sin egen takt. Det innebär att några på kursen kanske hinner med att bygga en produkt och någon annan hinner göra två eller fler. Vi möter varje deltagare utifrån var och ens egen kunskap och erfarenhet. Eftersom innehållet på våra kurser anpassas efter deltagarna kan du gå samma kurs flera gånger och ändå känna att det är nytt och utmanande.

Tekniker, verktyg och material

I våra kurser får du alltid prova på och lära dig att använda olika verktyg och material. Du får fundera och klura på olika lösningar, konstruera och använda dig av olika tekniker beroende på din ålder. Du får också lära dig att det är okej att göra fel.

Tekniken hos oss på KomTek handlar om mekanik, elektronik, programmering och 3D-cad/utskrifter.

Entreprenöriella förmågor i fokus

Hos oss finns inga instruktioner. Du får titta på en färdig produkt för att själv klura på hur du ska komma vidare för att nå målet. Det kan till exempel handla om hur stora hål som ska borras och i vilken ordning allt ska göras. På detta vis övar du på dina entreprenöriella förmågor. Det kan till exempel handla om att våga lita på dina egna beslut, utveckla din förmåga att lösa problem genom att inte få en given lösning eller genom att göra om dina idéer till handling.

Information om anmälan

Anmälan sker via anmälningsformuläret som du hittar här på hemsidan. Om du fyllt i anmälan rätt kommer du få en bekräftelse till den e-postadress du lämnat. Tänk på att vara noggrann när du fyller i din e-postadress. Vid anmälan så skickas automatiskt ett bekräftelsemail till den mailadress du har uppgett i anmälan. Kontrollera även din skräppost, kan ibland hända att mailet hamnar där. Om du anmäler ditt barn till reservplats så gäller det endast för den aktuella aktiviteten. Reserver blir kontaktade om någon hoppar av sin plats och minst 1-2 dagar innan lovaktivitet och 1 vecka innan fritidskurs.

Faktura för fritidskurs

Fakturan för kursavgiften (inte lovaktivitet) skickas hem till den adress som du angett i anmälningsformuläret.

KomTek-kurserna kostar lite olika beroende på längden på kursen. Varje tillfälle är ca två timmar. Kurserna kan variera i antalet tillfällen beroende på vilken typ av kurs det är. I priset ingår allt material och KomTek bjuder på fika vid avslutningstillfället.

Annonser om kursanmälan

Vi marknadsför våra kurser på KomTeks egen facebooksidalänk till annan webbplats. Från och med marknadsföringsstart går det att anmäla sig via formuläret på hemsidan.

Varmt välkommen med din anmälan!

Kontakt