Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

KomTek

KomTek vill utmana och väcka nyfikenhet för teknikens härliga värld. Om ditt barn/ungdom gillar att uppfinna, klura, skapa och vara kreativ på sin fritid så finns KomTek. Teknik är spännande och oavsett om man redan har kunskap om teknik eller inte riktigt vet vad teknik innebär så är man välkommen till oss på KomTek.

Sommarlovsaktiviteter på KomTek

Aktivitet

Vecka

Datum

Teknikkul

25

måndag 17 juni

Teknikkul

25

tisdag 18 juni

Lego WeDo 2.

27

torsdag 4 juli

Lego WeDo 2.

27

fredag 5 juli

Teknikkul

28

tisdag 9 juli

Teknikkul

28

onsdag 10 juli

Lego WeDo 2.

29

måndag 15 juli

Lego WeDo 2.

29

tisdag 16 juli

Alla aktiviteter är 2 timmar och för barn födda 2006 - 2012

Teknikkul (10 platser/pass)

Arbete med enkel mekanik för de yngre och enkel elektronik & lödning för de äldre. Konstruktion blir sommarinspirerad som t .ex en fläkt eller en flygande insekt. Barnet får använda verktyg och olika tekniker beroende på ålder. Det barnet konstruerar får hen ta med sig hem. Inga förkunskaper om teknik eller verktyg behövs, KomTeks duktiga teknikinspiratörer tar hand om varje barn och låter hen arbeta efter sin egen förmåga. Det är en konstruktion per barn.

Lego WeDo 2.0 (10 platser/pass)

Arbete med att bygga en enkel legorobot som programmeras med hjälp av Ipad. Har man arbetat med Lego WeDo 2.0 tidigare finns det fler spännande utmaningar både när det gäller konstruktion och programmering.

Anmälan till varje aktivitet öppnar 1-2 veckor innan aktivitet. Anmälan gör du nedan

Anmälan till aktiviteter v.27 öppnar 20/6

Kurser och lovaktiviteter

På KomTek inspireras, utmanas och utvecklas barn och ungas intresse för teknik. Vi erbjuder kurser och kostnadsfria lovaktiviteter. Vi strävar efter att få fler flickor och pojkar att se sig själva som framtidens tekniker, ingenjörer och innovatörer.

Var kreativ med hjälp av teknik

KomTek-pedagogiken bygger på glädjen i att skapa med teknikens hjälp. Genom KomTek-pedagogiken får man utlopp för sin kreativitet på ett sätt som man kanske inte provat tidigare. Man får bland annat lära sig mer om mekanik, pneumatik, elektronik och programmering beroende på vilken kurs barnet/ungdomen väljer att gå. På KomTek är utmaningen att använda olika verktyg, konstruera olika produkter/modeller och prova på olika tekniker beroende på hur gammal barnet/ungdomen är.

Pedagogiken och miljön på KomTek ska alltid så långt som möjligt utgå från hens förmågor och behov. Den egna erfarenheter och egna idéer utgör en viktig del för att så ett frö till nyfikenhet, att våga och i slutänden öka sitt självförtroende.

Testa nya idéer

Med hjälp av lustfylld pedagogik välkomnar KomTek till en rolig och lärorik stund i teknikens och entreprenörskapens fantastiska värld! Viktigt för KomTek är att barnet/ungdomen vill vara hos oss, ha kul och att hen utmanas för att våga prova nya idéer.

Traditionellt är det mest män som jobbar med teknik. För att på lång sikt vara ett stöd i att bredda näringslivets rekryteringsbas strävar Komtek därför efter att ha hälften flickor och hälften pojkar i våra kurser. KomTeks strävan är att få både flickor och pojkar att se sig själva som framtidens tekniker, ingenjörer och innovatörer.

Kontakt

Kontakt