Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Gymnasievalet

Att välja till gymnasieskolan upplevs ofta som ett stort steg i livet. För att underlätta valet bör du sätta dig in i hur gymnasieskolan är uppbyggd och vad det innebär att studera på gymnasienivå. Ta dig tid att fundera på vad du vill och prata gärna med dina föräldrar, dina kompisar och din studie- och yrkesvägledare. Men tänk också på att valet är ditt. Det är din framtid det gäller!​

Behörighet till gymnasieskola

Du är behörig att söka till gymnasieskolan om du är under 20 år och inte har genomgått tidigare gymnasieutbildning samt har lägst betyget E i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik. Om du söker yrkesprogram ska du också ha minst fem andra betyg med lägst E. Om du ska gå ett högskoleförberedande program behöver du ha nio andra betyg med lägst E. Vilka nio ämnen som krävs är olika för de högskoleförberedande programmen.

Ansökan till gymnasieskola

Ansökan sker via internet. Du hittar all information som du behöver inför ditt gymnasieval på Gymnasie Hallandlänk till annan webbplats.

Du som planerar att flytta till annan kommun före gymnasiestarten ska meddela detta till Gymnasieantagning Halland.

Covid-19 förändrar besöken

För att minska risken för smittspridning kommer gymnasieskolan inte kunna erbjuda skuggning på programmen just nu. Vi arbetar istället med att ta fram alternativ till att kunna få besöka oss under mer kontrollerade former. Så snart vi har lösningen på plats kommer vi att gå ut med information om detta.