Information om covid-19

Håll avstånd, undvik trängsel och följ allmänna råd och rekommendationer. Kommunala verksamheter är anpassade efter läget. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Prövning på gymnasieskolan

Om du behöver göra en särskild prövning för att höja ett icke godkänt betyg ska du kontakta informationen på gymnasieskolan. Där får du ytterligare skriftlig och muntlig information om prövningstillfällen och rutiner i samband med prövningen.

Så går prövningen till

Tänk också på att beroende på förkunskaper och önskat utfall kan du behöva betydligt mer tid än de tre veckor som är mellan sista anmälningsdag och skrivningstillfället för att förbereda prövningarna. I de flesta ämnen genomför du flera olika moment, vissa som skrivs på prövningsdagarna, och vissa som du jobbar med hemma över tid. Det är viktigt att ta reda på vad som gäller i det/de ämnen du behöver pröva i. Du måste och tänka realistiskt kring hur många prövningar du hinner med att göra vid ett tillfälle.

Anmäl dig i god tid

Anmäl dig i god tid och se till att ha kontinuerlig kontakt med din utsedda handledare. Observera att det är två olika anmälningsblanketter beroende på om du är elev på Falkenbergs gymnasieskola eller inte och ska göra prövningen.

Du får reda på vilken lokal som gäller via Informationen på Falkenbergs gymnasieskola.