Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Familje­centralen i Skogstorp

Familjecentralen Skogstorp vänder sig till alla föräldrar med barn i åldern 0-6 år. I Familjecentralens lokaler finns både öppna förskolan och BVC. Du kan även få råd och stöd av vår socialrådgivare. Vi erbjuder olika former av föräldragrupper och aktiviteter.

På Familjecentralen arrangeras träffar med olika innehåll och teman utifrån föräldrars behov och efterfrågan. Vi erbjuder olika föräldragrupper som till exempel babycafé, babymassage, småbarnsrytmik, tematräffar och ABC-träffar.

På Familjecentralen Skogstorp kan du prata med och utbyta erfarenheter med andra föräldrar om allt från barnmat till hur du får livet att gå ihop som förälder. Det går även att få stöd från oss som arbetar här, enskilt eller i grupp. Det kan till exempel handla om frågor som rör föräldraskap och relationer.

Du hittar aktuell information på Familjecentralens facebooksidalänk till annan webbplats.

Öppettider och aktiviteter på familjecentralen

Måndag
9.30-12 Babymassage (föranmälan krävs)
13-16 Föräldrar och barn 0-6 år

Tisdag
9.30-12 Föräldragrupp/Babycafé med tema 0-12 månader
13-16 Föräldrar och barn 0-6 år

Onsdag
9-12 Föräldrar och barn 0-6 år

Torsdag
10-12 Småbarnsöppet 0-18 månader, babyrytmik 10.30
18-20.30 ABC Alla barn i centrum (föranmälan krävs)

Fredag
Gruppverksamhet, öppettider efter behov

Familjecentralen samlar verksamheter för förälder och barn

På familjecentralen hittar du öppen förskola, BVC och socialrådgivare i samma lokaler. Detta är något som underlättar samarbetet och ökar tillgängligheten för barn och föräldrar. Det blir lättare att upptäcka och möta behov hos barnfamiljer. Samverkan innebär också att vi får bättre förutsättningar att skräddarsy lösningar för ett särskilt behov.

Öppna förskolan på Familjecentralen Skogstorp

Öppna förskolan är en mötesplats för vuxna och barn tillsammans i en pedagogisk stimulerande miljö. Här finns möjlighet till både aktivitet och avkoppling. På öppna förskolan arbetar Susanne Ekman, förskollärare, som erbjuder en varierad verksamhet med till exempel sång, rytmik, dans, lek och skapande i nära samarbete med dig och ditt barn.

Du behöver inte anmäla dig utan kan komma när det passar dig och ditt barn. Verksamheten är gratis. 

BVC på Familjecentralen Skogstorp

Öppna förskolan blir till ett lekfullt väntrum till BVC. Barnsjuksköterska Ulrika Andersson arbetar dagligen på BVC/Familjecentralen Skogstorp. Det finns också möjlighet att boka tid med BVC-läkare Lena Lundqvist och barnpsykolog Kristina Hallberg.

Telefontid måndag till fredag 08.15-09

Råd och stöd på Familjecentralen i Skogstorp

Maria Bäcklund, socionom, arbetar både i den öppna verksamheten och på våra öppna föräldragruppsträffar med att ge råd och stöd.
Som socionom på Familjecentralen är hennes roll bland annat att lära känna föräldrar och barn i ett tidigt skede för att vid eventuella behov och svårigheter kunna erbjuda råd och stöd både enskilt och i grupp.

Öppettider Familjecentralen

Se öppettider och aktiviteter ovan. Vissa avvikelser kan ske på klämdagar.

 

Öppet idag
9:30-12:00, 13:00-16:00
Violvägen 9, 311 33 Falkenberg

Kontakt

Kontakta Familjecentralen