Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Öppen förskola

På öppna förskolan är du som vuxen välkommen tillsammans med ditt barn. Här möter du en blandad pedagogisk verksamhet. Du som vuxen kan också få stöd i ditt föräldraskap.

Den öppna förskolan är stängd tillsvidare!


Från och med tisdag den 17 mars är den öppna förskolan på Familjecentralen Skogstorp och Gullvivans öppne förskola stängd för att bromsa takten på smittspridningen av coronaviruset, covid-19.


Stängningen av den öppna förskolan på Familjecentralen Skogstorp påverkar inte annan verksamhet som bedrivs på Familjecentralen.

Du och ditt barn, nyfödd till sex år, är välkomna till öppna förskolan. Du behöver inte anmäla er i förväg eller betala någon avgift. Du bestämmer själv hur ofta du vill delta.

Öppna förskolans uppgift är att erbjuda barn en god pedagogisk gruppverksamhet i nära samarbete med de vuxna besökarna. Samtidigt får du som vuxen möjlighet till kontakt och gemenskap.

Här finns öppen förskola i Falkenberg

Aktiviteter på öppna förskolan

På öppna förskolan finns en blandad verksamhet med sång, rytmik, beröringslek, dans, sagostund, skapande, lek och mycket annat. Se mer information om aktuella aktiviteter på respektive öppen förskolas sida. 

Svenska för föräldralediga

Falkenbergs öppna förskolor samt bibliotek ger dig möjlighet att öva svenska tillsammans med ditt barn.

Du övar svenska tillsammans med ditt barn och andra familjer. Vi pratar svenska, sjunger, leker, läser, lyssnar och berättar. Vi övar svenska genom att prata om saker som är viktiga för dig, som förälder.

Det är vuxenutbildningen, Falkenbergs kommun som ordnar språkträningen. Anna och Anneli som arbetar med språkträningen är lärare/förskollärare.

Kontakta öppna förskolan för mer information.

Du och ditt barn är varmt välkomna!

Du behöver inte anmäla dig.

Här träffas vi:

Tisdag: Falkenbergs bibliotek, barnavdelningen 13.30-15.30

Onsdag: Gullvivans öppna förskola, Sloalyckan 08.30-10.00

Onsdag: Falkenbergs bibliotek, barnavdelningen 13.30-15.30

Torsdag: Gullvivans öppna förskola, Sloalyckan 08.00-10.00

(Tiderna gäller 27/2 – 20/6 2019)

Kontakt