Skärpt eldningsförbud i hela kommunen och bevattningsförbud i Ullared, Fagered och Fridhemsberg

Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda utomhus. Bevattningsförbudet innebär att det i delar av kommunen är förbjudet att använda kommunalt dricksvatten till att vattna med vattenslang eller vattenspridare, använda högtryckstvätt eller fylla pooler och badtunnor. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Bedriva fristående förskola

Det är kommunen som godkänner fristående förskolor och annan pedagogisk omsorg. Kommunen genomför regelbunden tillsyn av de fristående verksamheterna.

Ansökan görs till barn- och utbildningsnämden

Om du vill driva fristående förskola, pedagogisk omsorg eller fritidsverksamhet som är fristående från en skola ska du ansöka hos barn- och utbildningsnämnden.

Kontakta ansvarig handläggare på förvaltningen för att få information och ansökningsblankett. Du blir hänvisad via Kontaktcenter.

Kommunen genomför regelbunden tillsynPDF av de fristående verksamheterna.

Bidragsbelopp

Varje år beslutar barn- och utbildningsnämnden om storleken på bidragsbeloppen som går ut till de fristående huvudmännen. Bidragsbeloppen baseras på kommunens budget och ändras därför mellan åren. Om du vill veta mer om bidragsbelopp och lokalbidrag kan du kontakta ansvarig ekonom på förvaltningen.

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter