Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Skolmat

I Falkenbergs kommun jobbar vi med en gemensam matsedel för våra förskolor och skolor. Menyn är varierad. Vi serverar både husmanskost och lite mer trendig mat. Menyn arbetas fram med hjälp av kockar från våra kök.

Det är kost- och städservice som ansvarar för all mat i kommunens förskolor och skolor.

I Falkenbergs kommun tycker vi att det är viktigt med hållbarhet och hållbar mat.

Kommunens ambition är att laga så mycket som möjligt från grunden. Ungefär 80-85 procent av skolmatsedelns rätter lagas från grunden efter egna recept. Våra kök använder så rena råvaror och produkter som möjligt.

Förskola och fritids

Till frukost serveras gröt, fil eller yoghurt med flingor, som kan bytas mot ägg en gång i veckan. Det ingår alltid smörgås med pålägg och en grönsak eller frukt.

Mellanmål består av smörgås med pålägg, mjölk, fil eller yoghurt och frukt eller grönsak. Detta kan ibland bytas ut mot andra mellanmål så som smoothie, fruktsallad eller något tillagat varmt mellanmål.

Tillsammans med lunchen får barnet cirka 2/3 av sitt dagliga behov av näring.

Skolmat

På våra F-9 skolor och på gymnasieskolan erbjuder vi alla våra gäster gröna rätter varje dag. Till varmrätten finns alltid passande tillbehör samt en varierad salladsbuffé, bröd och ekologisk mjölk.

Matråd

På många av skolorna finns det ett matråd där eleverna är delaktiga. Matrådet är ett bra forum för dialog och inflytande och träffarna ska ske återkommande under året.

På vissa enheter använder man elevrådet för dessa frågor.

Visste du...

Att du som förälder får äta gratis med ditt barn i skolan en gång per termin.

Specialkost

Falkenbergs kommun har som policy att inte kräva läkarintyg för allergier som inte är
livshotande. Det är därför viktigt att elev som äter specialkost verkligen har behov av detta och att det inte sker slentrianmässigt. 

Det är önskvärt att vårdnadshavare/elev har kontakt med behandlande läkare för en
uppdatering av allergistatus med jämna intervaller. Här kan skolsköterskan vara en samverkanspartner. Kostintyg ska alltid fyllas i via Skolstartstjänst.

Komplettering med ett läkarintyg krävs endast vid akuta livshotande
födoämnesintoleranser. Eftersom nötter, mandel, jordnötter och sesamfrön är förbjudet att servera på våra förskolor och skolor kräver kommunen inte läkarintyg.

Anmälan om avvikande kost gör du i vår digitala skolstartstjänst genom att följa länkarna.  

Kontakt

  • Verksamhetschef, kost och städservice
  • Agneta Elofsson
  • Telefon direkt: 0346-88 60 97
  • Mobil: 0725-224 888

Kontakt