Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Lokala rekommendationer om munskydd. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Frigga - Digitalt lärandestöd

Frigga är en digital plattform som gör det enkelt för elever att ha direktkontakt och ställa frågor och få stöd i sina studier. Utsedd personal från skolan, Friggaledare, bemannar tjänsten och finns tillhands för eleverna under öppettiderna.

Friggas öppettider vecka 15-19

Måndag 17-19

Tisdag 17-19.30

Onsdag 17-19.30

Torsdag 16-19 (stängt Kristi himmelsfärdsdag)


Inloggning sker på https://frigga.falkenberg.se/länk till annan webbplats med elevs skolmail och lösenord

Välkommen då med era frågor!

Lansering hösten 2020

Under hösten 2020 lanserades ett nytt digitalt lärandestöd, Frigga, för elever i grundskolan. Frigga lanserades först som en testversion för elever i åk 7-9 på två utvalda grundskolor, Skogstorpsskolan och Apelskolan. Under våren 2021 får alla elever på de kommunala högstadieskolor tillgång till Frigga.

Tjänsten tillgänglig under öppetiderna

Frigga kommer att vara öppen 6-10 timmar per vecka, inledningsvis på eftermiddagar. Eleverna tar del av tjänsten när den är öppen och loggar enkelt in med sina inloggningsuppgifter för skolan.

Frigga ska bli tillgängligt för alla elever

Frigga är under utveckling läsåret 2020-2021 och under denna period kommer tjänsten succsessivt att erbjudas till samtiga kommunala skolor i kommunen.

En säker digital miljö för elever

Frigga är en digital plattform som möjliggör direktkontakt mellan elev och personal från skolorna i Falkenbergs kommun. I Frigga kommer eleverna via en chattportal kunna få stöd i sina studier i en säker digital miljö. Det är möjligt att dela dokument och att kommunicera med hjälp av både röst och video. All kommunikation sker i en säker digital miljö och det är endast den enskilde eleven och friggaledaren som har tillgång till kommunikationen.

Digitalt studiestöd för ökad progression

Syftet med Frigga är att öka progressionen i lärandet och ge ökad samt likvärdig tillgänglighet till studiestöd för alla elever.

Kontakt

Kontakt