Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Frigga - Digitalt lärandestöd

Frigga är en digital plattform som gör det enkelt för elever att ha direktkontakt och ställa frågor och få stöd i sina studier. Utsedd personal från skolan, Friggaledare, bemannar tjänsten och finns tillhands för eleverna under öppettiderna.

Öppettider

Öppetiderna kommer inledningsvis att variera. Just nu (från vecka 46) gäller följande:

Tisdag 18.00-19.30

Onsdag 17.00-19.00

Torsdag 14.30-16.30

Lansering hösten 2020

I höst lanseras ett nytt digitalt lärandestöd, Frigga, för elever i grundskolan. Frigga lanseras först som en testversion för elever i åk 7-9 på två utvalda grundskolor, Skogstorpsskolan och Apelskolan. Under hösten kommer tjänsten att byggas ut och efter hand lanseras för allt fler elever i Falkenbergs skolor.

Tjänsten tillgänglig under öppetiderna

Frigga kommer att vara öppen 6-10 timmar per vecka, inledningsvis på eftermiddagar. Eleverna tar del av tjänsten när den är öppen och loggar enkelt in med sina inloggningsuppgifter för skolan.

Frigga ska bli tillgängligt för alla elever

Frigga är under utveckling läsåret 2020-2021 och under denna period kommer tjänsten succsessivt att erbjudas till samtiga kommunala skolor i kommunen.

En säker digital miljö för elever

Frigga är en digital plattform som möjliggör direktkontakt mellan elev och personal från skolorna i Falkenbergs kommun. I Frigga kommer eleverna via en chattportal kunna få stöd i sina studier i en säker digital miljö. Det är möjligt att dela dokument och att kommunicera med hjälp av både röst och video. All kommunikation sker i en säker digital miljö och det är endast den enskilde eleven och friggaledaren som har tillgång till kommunikationen.

Digitalt studiestöd för ökad progression

Syftet med Frigga är att öka progressionen i lärandet och ge ökad samt likvärdig tillgänglighet till studiestöd för alla elever.

Kontakt

Kontakt