Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Serviceinfo

Här hittar du aktuell information om vägarbeten och andra störningar som kan påverka dig som bor, verkar eller besöker Falkenbergs kommun. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Du hittar även ändrade öppettider och annan viktig information om kommunens verksamheter.

 • Ett fall av harpest/tularemi har konstaterats hos en död hare i Älvsered. Harpest är en zoonos, det vill säga en sjukdom som kan smitta från djur till människor. Det är därför viktigt att låta bli att röra döda harar. Prata gärna med barn i din närhet om att hålla sig borta från döda djur. Även jägare eller andra som hanterar döda djur bör vara uppmärksamma.

  Så smittar det

  Harpest/tularemi hos människor är anmälningspliktig enligt smittskyddslagen. Vanligtvis smittar harpest/Tularemi genom insektsbett eller beröring med självdöda eller smittade skjutna harar. Den som misstänkter att den är smittad bör uppsöka läkare.

  Du kan läsa mer om tularemi/harpest hos statens veterinärmedicinska anstalt, SVAlänk till annan webbplats.

  Så gör du om du hittar en död hare

  Om du hittar en död hare ska du låta bli att röra den. Om den ligger så att den behöver flyttas, till exempel från en lekplats, bör man inte vidröra djuret. SVA:s tips för dig som behöver flytta en död hare: Det är bra att ha plasthandskar på sig, framför allt för den som har sår på händerna. Tvätta händerna noga efteråt. Ett sätt att flytta en död hare utan att vidröra den är att en plastpåse och trä runt det döda djuret. Har det legat ute länge och är i dåligt skick kan det flyttas på och grävas ner på en lämplig plats (till exempel i skogen). Används en spade behöver den rengöras efteråt. Då bör man använda såpa/diskmedel eller motsvarande.

  Rapportera in självdöda djur till SVA på den här webbplatsenlänk till annan webbplats.

 • Projektet Skapande Skola har i samarbete med de två konstnärerna Lisa Burenius och Jennie Blomkvist startat arbetet med att smycka den höga stubben i Badhusparken. Detta som en del av upprustningen av parken.

 • Vecka 37 och 38 kommer vi att renovera Vallarnas Skatepark. Vissa tider under denna period kan det förekomma begränsad åktid.

 • Gång- och cykelbanan mellan Lasarettsvägen och Österleden kommer att stängas av tidvis på grund av vägarbete.

  Arbetet pågår från 2019-08-12 till och med 2019-09-20. Cykel och gångtrafik hänvisas under perioden till Bergåsvägen – Österleden.

 • Under perioden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet för hundar att vistas på våra kommunala stränder, men det finns särskilda hundbadzoner där din hund är välkommen.

  Här kan du bada med din hund

  I Falkenbergs finns det tre havsbad där hundar får bada under sommartid, Olofsbo havsbad, Netas på Skrea strand och Ugglarps havsbad. På var och en av dessa stränder finns ett avgränsat område där hundar får vara under förutsättning att de är kopplade. På varje badplats finns det markerade stigar för att nå hundbadzonen utan att behöva passera över övriga delar av stranden. För allas trevnad är det viktigt att du som är ansvarig för hunden visar hänsyn och respekt för både människor och hundar i din närhet.

 • Busshållplatsen på Halmstadvägen mellan Slättenrondellen och Motellvägen flyttas närmare centrum för att det ska vara säkrare att vänta på bussen under byggtiden.

  Klicka här för mer infolänk till annan webbplats.

   

   

 • Del av Torggatan är avstängd på grund av byggnation av flerbostadshus. Gäller perioden 16 april 2018 - 30 okt 2019.

 • På följande plats grävs det i dagsläget för fiber

  Storgatan 12sep - 11 okt

  Etanolvägen 4sep - 4 okt • Skanska ska lägga ny asfalt på del av Södergatan, del av Nygatan och del av Stationsgatan. Detta kommer pågå i ca 2 dagar.