Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Serviceinfo

Här hittar du aktuell information om vägarbeten och andra störningar som kan påverka dig som bor, verkar eller besöker Falkenbergs kommun. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Du hittar även ändrade öppettider och annan viktig information om kommunens verksamheter.

 • På grund av vägarbete kommer trafiken att påverkas i Stafsinge Hästby. Trafiken kommer att hänvisas runt vägarbetet med hjälp av hänvisningspilar.

 • Albertinas väg kommer att vara avstängd mellan Strandvägen och Jennys väg på grund av schaktning inför nybyggnation.

 • Ett fall av harpest/tularemi har konstaterats hos en död hare i Älvsered. Harpest är en zoonos, det vill säga en sjukdom som kan smitta från djur till människor. Det är därför viktigt att låta bli att röra döda harar. Prata gärna med barn i din närhet om att hålla sig borta från döda djur. Även jägare eller andra som hanterar döda djur bör vara uppmärksamma.

  Så smittar det

  Harpest/tularemi hos människor är anmälningspliktig enligt smittskyddslagen. Vanligtvis smittar harpest/Tularemi genom insektsbett eller beröring med självdöda eller smittade skjutna harar. Den som misstänkter att den är smittad bör uppsöka läkare.

  Du kan läsa mer om tularemi/harpest hos statens veterinärmedicinska anstalt, SVAlänk till annan webbplats.

  Så gör du om du hittar en död hare

  Om du hittar en död hare ska du låta bli att röra den. Om den ligger så att den behöver flyttas, till exempel från en lekplats, bör man inte vidröra djuret. SVA:s tips för dig som behöver flytta en död hare: Det är bra att ha plasthandskar på sig, framför allt för den som har sår på händerna. Tvätta händerna noga efteråt. Ett sätt att flytta en död hare utan att vidröra den är att en plastpåse och trä runt det döda djuret. Har det legat ute länge och är i dåligt skick kan det flyttas på och grävas ner på en lämplig plats (till exempel i skogen). Används en spade behöver den rengöras efteråt. Då bör man använda såpa/diskmedel eller motsvarande.

  Rapportera in självdöda djur till SVA på den här webbplatsenlänk till annan webbplats.

 • Busshållplatsen på Halmstadvägen mellan Slättenrondellen och Motellvägen flyttas närmare centrum för att det ska vara säkrare att vänta på bussen under byggtiden.

  Klicka här för mer infolänk till annan webbplats.

   

   

 • Information om bygget hittar ni här.länk till annan webbplats