Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Parkering i centrala Falkenberg

Det finns gott om parkering i centrala Falkenberg. Det finns över 500 parkeringsplatser och flera parkeringshus, både privatägda och kommunala.

Här är tre exempel på platser där du kan parkera:

  • Stortorget
  • Kronans parkeringshus (infart Sandgatan)
  • Gallerians parkeringshus (infart Holgersgatan och Nygatan)

Inne i stadskärnan får du bara parkera på markerade platser.

Avgift och betalning

Alla kommunala parkeringsplatser i stadskärnan är avgiftsbelagda och kostar 10 kr/timme under vardagar mellan klockan 9-18. Övrig tid är det gratis att parkera.

Du kan betala med både kort och mynt i de flesta biljettautomater. Du kan även betala parkering via sms. När du betalar med sms är det viktigt att du matar in rätt registreringsnummer och områdeskod för att inte få en parkeringsanmärkning.

Parkering för husbilar och motorcyklar

Motorcyklar parkerar gratis på Stortorget.

Har du en husbil kan du parkera på vanliga parkeringsplatser. Vill du övernatta finns det campingplatser och ställplatser på Lövstaviken.

Här kan du parkera

I vår webbkarta kan du se var det finns olika parkeringslösningar. I kartan väljer du "Trafik" i menyn till höger och sedan tänder du lagret för "Parkerinsplatser" genom att klicka på den lilla on/off-symbolen. Klicka här för att komma till kartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på de olika parkeringsikoner på kartan för att få information om vad för slags parkeringsplats det är, hur många timmar du får stå där, om parkeringen är avgiftsbelagd eller gratis, med mera. GUL markering visar handikapparkering.

Parkeringsbiljett för 30 dagar

Det finns möjlighet att köpa en parkeringsbiljett som varar i 30 dagar. 30-dagarsbiljetter gäller endast på taket i parkeringshuset Drivbänken eller på Falkhallens parkering. Biljetten kostar 300 kronor och du köper den på plats.

Sidan uppdaterad: 2018-02-15