Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Uppfarten och fasaden till parkeringshuset Kronan i Falkenberg

Kommunen tar över parkeringshuset Kronan – renoveras i höst men öppet tills vidare

Falkenbergs kommun tar från och med 1 september över driften av parkeringshuset Kronan i centrala Falkenberg. Parkeringshuset är öppet tills vidare för att renoveras under hösten.

Från och med i morgon fredag tar Falkenbergs kommun över driften av Kronans parkeringshus. Inledningsvis är parkeringshuset fortsatt öppet och betalning görs genom befintlig parkeringsapp. Under hösten startar ett renoveringsarbete.

– Vad vi redan vet är att det finns ett stort behov av att ljusa upp och fräscha till parkeringshuset. Vi behöver också se över tillgängligheten för att det ska bli en trygg och säker plats att parkera på. Nu när vi får tillgång till parkeringshuset kommer vi se över exakt vilka åtgärder som behövs vilket ger oss svar på hur omfattande renoveringen kommer bli och hur lång tid det tar, säger Joakim Stare som är projektledare på Falkenbergs kommun.

I parkeringshuset Kronan finns det drygt 220 parkeringsplatser och hur tillgången till dessa kommer vara under renoveringen är fortfarande oklart.

– Det är för tidigt att svara på men vi har en bra dialog med butikerna i Kronan och de som hyr parkeringsplatser idag. Vi kommer hålla både dem och allmänheten uppdaterade om parkeringsmöjligheterna under renoveringens gång, säger Joakim Stare.

Sidan uppdaterad: 2017-08-31