Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Mari-Louise Wernersson, kommunråd,  och Lennart Schuss, styrelseordförande i Samhällsbyggnadsbolaget, tar det första spadtaget för Baccus tillsammans med representanter ur ägargruppen.

Mari-Louise Wernersson, kommunråd, och Lennart Schuss, styrelseordförande i Samhällsbyggnadsbolaget, tog det första spadtaget för Baccus tillsammans med representanter ur ägargruppen.

Första spadtaget för boende på Bacchus

Nu har första spadtaget tagits till att bygga lägenheter på Bacchus. Kommunråd Mari-Louise Wernersson och företaget Samhällsbyggnadsbolagets styrelseordförande Lennart Schuss tog första spadtaget för en ny stadsdel i Falkenberg på måndagen.

Eller – första och första. Falkenbergs kommun har under en längre tid arbetat med förberedande arbeten. Bland annat har vi höjt området närmast vattnet och cykelbanan.

– Det här är ett spännande projekt vi arbetat med länge. Det är roligt att det äntligen är igång. Falkenberg behöver många olika slags boenden och jag tror det här kommer att attrahera många, säger Mari-Louise Wernersson, kommunråd i Falkenberg.

 

Marknadsföringsmaterial för Baccus: en bild på fyra höghus med bostadsrätter vid havet.

Så här presenterar företaget de planerade bostäderna.

Planeras för 650 lägenheter

Första huset i Etapp 1 av Bacchus, som kommer att ha 35 lägenheter, beräknas vara klart sommaren 2018.

I stadsdelen, som byggs på den kostgjorda halvö som skapades på 1970-talet, planeras för 650 lägenheter (läs mer om lägenheterna härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Förbättringar för allmänheten längs raksträckan

Kommunen har sedan förra året byggt upp området närmast vattnet. Området är en populär plats där många tycker om att vara, allt från att promenera till att bada och ha picknic. Flera förändringar har eller ska ske i området. Några är gjorda för att göra området trevligare, andra för att anpassa till att det nu även blir bostäder i området.

  • cykelbanan är höjd
  • bryggorna får belysning med ledlampor
  • sittflak (tänk altan utan hus) är byggda innanför cykelvägen med utsikt över havet
  • Gräs har såtts på ytor som kommer att förändras så småningom, så att de ändå kan nyttjas under byggtiden
  • badplats för funktionshindrade planeras
  • cirkulationsplatsen vid Peter Åbergs väg ska byggas om hösten 2017
  • Kattegattvägen görs om 2018
  • Längre fram planeras en park längst ut på piren

– Jag tror att det här kommer att bli jättemysigt. Detta är redan ett populärt stråk. Med bostäder intill blir det mer liv i området, säger Mari-Louise Wernersson, kommunråd i Falkenberg. 

Plan för ökat bostadsbyggande

Bacchus är bara ett av många områden där det planeras bostäder i Falkenberg. Läs mer om det i bostadsförsörjningsplanen som du hittar om du följer den här länkenlänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2017-05-08