Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Piren sedd från Skrea strand.

Piren sedd från Skrea strand.

Ny ägare tar över bostadsprojektet Bacchusområdet

Fredag 14 juli skrevs det under och blev klart att LTN Fastighet, som skulle bygga Bacchus-området ute på piren vid Skrea strand, köps upp av Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) i Norden AB, ett företag med fokus på bostäder och långsiktigt ägande.

Ilija Batljan och Mari-Louise Wernersson.

Ilija och Mari-Louise.

– Vi på kommunen är positiva till ägarbytet. Arbetet på Bacchus kommer att fortsätta enligt plan. Vi har sett skisserna och det här blir ett spännande område för Falkenberg, säger Mari-Louise Wernersson(C), kommunråd i Falkenberg.

Området kommer att kunna innehålla från omkring 550 lägenheter upp till 800 lägenheter, beroende hur stora lägenheter som byggs. 

Alla lägenheter får havsutsikt.

Alla lägenheter får havsutsikt.

Arbetet fortlöper enligt plan

Jörgen Hallgren, som var vd på LTN Fastighet, kommer att fortsätta och det blir därmed kontinuitet i projektet.

Kommunens arbete med att valla in och bygga om vägen på piren och att bygga en cirkulationplats vid Peter Åbergs väg fortgår precis som planerat.

Nyligen fick Fredblad Arkiteter uppdraget att arbeta fram en ritning utifrån en skiss de gjort på fyra flerbostadshus för området, på bågformade fastigheter där alla lägenheter får havsutsikt. I den första etappen ska omkring 160 nya lägenheter byggas. Ett eller två hus kommer att påbörjas under våren 2017 och vara klara till sommaren 2018. Tidplan för resterande etapper, påverkas av intresset för lägenheterna.

I den första etappen finns det några fler delägare: den lokala byggfirman Peterson och Hansoon bygg AB, Byggfast partner AB som arbetar med fastighetsutveckling och konsultbolaget SF Byggkonsult.

Sidan uppdaterad: 2016-07-15