Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Samarbete ökar tryggheten i Ullared

Nu inleder Räddningstjänsten Väst, Securitas och Gekås Ullared ett samarbete för att öka tryggheten och säkerheten för invånare och besökare i Ullared.

Vid en oönskad händelse som brand eller ett sjukdomsfall är tiden helt avgörande för utgången. Securitas väktare som tjänstgör för Gekås Ullared finns tillgängliga dygnet runt på orten och kan därför snabbt vara på plats om något inträffar i Ullared med omnejd; i såväl företagsverksamheter som hemma hos privatpersoner. Säkerhetsföretaget Securitas och  Räddningstjänsten Väst samordnar nu sina resurser för att kunna ge hjälp snabbare till områdets invånare och företagsverksamheter.

− Vi är glada att inleda detta samarbete med Securitas. Målet är att vi snabbt ska kunna hjälpa de som behöver, berättar Klaus Heinsvig, verksamhetschef för Skydd mot olyckor vid Räddningstjänsten Väst. Detta ökar tryggheten och säkerheten för såväl invånare som besökare i Ullared.

Väktarna larmas ut samtidigt som räddningstjänsten och om väktarna kommer först till platsen påbörjar de räddningsarbetet tills räddningstjänsten kommer fram.

− Securitas utför i väntan på räddningstjänst även på andra orter i Sverige men det som är unikt med den här lösningen är att vi är tre aktörer: Gekås Ullared, Räddningstjänsten och Securitas som samordnar våra resurser för att öka säkerheten i hela Ullared, säger Christian Olsson, Key Account Manager på Securitas Sverige AB. Våra väktare har utbildats och övat ihop med räddnings-tjänsten vilket gör dem till en värdefull resurs vid en larmhändelse och även stärker dem i sitt dagliga arbete på Gekås Ullared.

− Samverkan mellan Securitas och Räddningstjänsten Väst ger våra kunder och boende på orten en ökad trygghet, säger Boris Carlsson säkerhetschef på Gekås Ullared. Tidigt larm och en snabbare insats kan förhoppningsvis rädda liv om olyckan är framme men kan också vara skillnaden från en liten skada till en totalskada.

Ett av Räddningstjänsten Västs tre övergripande mål är att korta responstiderna och därmed kunna ge hjälp till de drabbade snabbare. Denna satsning och utveckling av befintliga resurser är en del i arbetet för att nå målet.

Sidan uppdaterad: 2016-02-26