Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Krokig mittlinje görs om av säkerhetsskäl

Den krokigt målade linjen längs med kommunen cykelväg mellan Skrea och Heberg har de senaste dagarna väckt många muntra reaktioner på sociala medier.

Cykelvägen har föreslagits bli en ny turistattraktion och bland annat kallats för ”Sveriges charmigaste cykelväg”. Ambitionen med den vita mittlinjen var att underlätta framfarten för de som cyklar i mörkret eftersom vägsträckningen saknar belysning. Slutresultatet med den krokiga linjen har dock fått omvänd effekt. Sträckan kommer därför att göras om.

- Även om det blev en komisk effekt och många har hört av sig och tyckt det varit roligt så kommer linjen att åtgärdas. Linjen är beställd av trafiksäkerhetsskäl, vi har en del cyklister som använder sträckan när det är mörkt. Entreprenören vill inte heller lämna ifrån sig ett felaktigt jobb. Vill man uppleva den krokiga versionen av cykelvägen får man passa på nu,  säger Anette Lomarker, driftsingenjör kommunens stadsbyggnadskontor.

Inget exakt datum är fastställt för åtgärden.

Sidan uppdaterad: 2015-10-09
Falkenbergs krokiga cykelväg