Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Arbetsplatsolycka vid rivningsarbete på gymnasieskolan

En person har skadats i samband med rivningsarbetet på Falkenbergs gymnasieskola. Den skadade är anställd vid STC, Schakt och Transportcentralen i Borås, ett företag som har i uppdrag att utföra rivningsarbetet på skolan.

Olyckan inträffade inne i ett ställverk där mannen arbetade i tron att området var spänningslöst, vilket det inte var. Mannen fick därför starkström i sig.

- Detta är en mycket allvarlig händelse. Sådant här får bara inte hända. Vi på kommunen har klara och tydliga riktlinjer och säkerhetsföreskrifter gentemot alla de entreprenörer som vi ger uppdrag till. Dessa föreskrifter förväntar vi oss att man följer. Vi ska nu reda ut vad som hänt på byggarbetsplatsen för att garantera den fortsatta säkerheten, säger Irene Wigroth, chef för byggenheten vid Falkenbergs kommun.

Mannen har fått en inre brännskada och har tagits till sjukhuset i Varberg för observation. Falkenbergs kommun har gjort en anmälan till arbetsmiljöverket.

Sidan uppdaterad: 2015-08-24