Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Evenemang påverkar trafiken

Det kommer vara extra mycket folk i Falkenberg helgen den 17-19 juli. I samband med motorevenemanget Wheels and Wings väntas tillströmningen av folk påverka både trafik, framkomlighet och parkering.

Den 17-18 juli kommer motorfesten Wheels and Wings åter att arrangeras i Falkenberg. Förra året lockade evenemanget cirka 16 500 besökare till motorutställningen på Falkenbergs Motorbana, och runt 3800 bilar visades upp på den organiserade cruisingen.

Cruisingrunda med PitStop

Förutom bilutställningen på Falkenbergs motorbana kommer det att bli cruising genom Falkenberg där deltagarna kör en förutbestämd runda för att visa upp sina bilar för allmänheten. Cruisingen kommer att pågå både under fredag och lördag, mellan kl. 18-24. Under kvällen kommer det även att finnas tillgång till ett PitStop med musikframträdande och servering vid Ingo-macken. Ansvarig för arrangemanget är medlemsorganisationen Warbergs Automobile Club.

Fler publikstarka evenemang samma helg

Under torsdag till söndag är det den årliga sommarfarsen på Vallarna som lockar mycket publik. På lördagen och söndagen hålls Sprint-SM i Rodd och Långås marknad. Tillsammans kommer dessa aktiviteter att bidra till begränsad framkomlighet i Falkenberg under vissa tider på dygnet, särskilt i anslutning till Wheels and Wings och den planerade cruisingen. Evenemangen kommer även påverka möjligheterna till parkering.

Tålamod i trafiken - ta gärna cykeln

Under fredag och lördag, mellan kl.18-24, kommer cruisingrundan vara avstängd för övrig trafik bortsett från boende och räddningstjänst. Övriga vägar är öppna som vanligt men kan vara tungt belastade. Det kommer att krävas lite extra tålamod i trafiken. Har du möjlighet att cykla istället för att ta bilen denna helg så gör gärna det. Om du planerar att röra dig i stan så ta Fajansbron istället för Tullbron.

Hallandstrafiken och Nobina anpassar linjetrafik i samband med evenemanget och kommer att lägga ut information på deras hemsida om förändringar, samt göra anslag på hållplatser.

Väg 154 från motorbanan via gamla E6 till cirkulationsplatsen i Skrea samt, Strandvägen, Brogatan, Nygatan, Holgersgatan, Peter Åbergs väg, Havsbadsallén, Klittervägen och Ljungholmsvägen kommer vara tungt belastade av trafik både under fredag och lördag kväll. Nytt för i år är att man har utökat antalet infarter till cruisingen vilket medför att även Sanddynevägen, Kristineslättsallén, August Bondesons väg och Hertings allé kommer att vara tungt belastade.

Falkenbergs kommun kommer skicka ut extra information till berörda i området längs med cruisingrudan. Boende i de påverkade områdena som behöver ta bilen kommer att kunna bli genomsläppta med hjälp av flaggvakter.

Håll dig uppdaterad på www.falkenberg.se/wwlänk till annan webbplats för att planera för ev. framkomlighet.

Zooma in och ut med hjälp av knapparna + och -. Klicka på fälten och symbolerna i kartan för mer information.

Sidan uppdaterad: 2015-07-09