Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Hjälp oss att utveckla Vallarna och Hertingskogen

Under påsklovsveckan den 9-11 april kommer det finnas en dialogstuga placerad på Vallarna. Kommunen vill veta vad besökarna tycker om området men hoppas också få in förslag på hur det kan utvecklas i framtiden.

Lina Persson och Charlotte Wingårdh

Vallarna och Hertingskogen ska urformas till en gemensam stadspark. Tanken är att arbetet ska fokusera på att förstärka och utveckla befintliga värden. Det kan handla om att stärka området med planteringar, gång- och cykelbanor samt att utveckla och underlätta för lek, umgänge och social interaktion.

– Många har en koppling till Vallarna och det finns många olika grupper som använder området. Vi vill veta när människor besöker området och få tips och idéer på hur det kan utvecklas och se ut, säger Charlotte Wingårdh som är plan- och landskapsarkitekt.

Mellan den 9-11 april kommer en dialogstuga vara på plats i anslutning till scoutgården på Vallarna. Där finns det möjlighet för besökare att på ett kreativt sätt lämna sina synpunkter. Det kommer även att finnas ett stort påskris som ska pyntas med idéer och förslag. Genom att delta i dialogen och lämna ett namnförslag kan man också tävla om att döpa en av hönorna på Vallarnas minizoo. För den som inte tycker om att pyssla anordnas under lördagen en historievandring i området.

– Vi vill att dialogen ska kännas lekfull och tillgänglig för besökare i alla åldrar. Vi har utvecklat ett nytt koncept som går ut på att man markerar bland annat sin favoritplats, var man anländer och såklart vad man gör på Vallarna och Hertingskogen. Vi hoppas att besökarna tycker att det är ett kreativt och roligt sätt att lämna sina synpunkter på, säger Lina Persson som är samhällsplanerare.

Målet är att konkretisera vad Vallarna och Hertingskogen som en gemensam stadspark ska innehålla. Idéerna som kommer in under april kommer att sammanställas i en utvecklingsplan under sommaren. Därefter går arbetet vidare för att se vad som är möjligt att utföra.

Sidan uppdaterad: 2015-04-01