Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Wheels and wings

Stora evenemang påverkar trafiken

Det kommer vara extra mycket folk i Falkenberg den 18-20 juli. I samband med motorevenemanget Wheels and Wings väntas tillströmningen av folk påverka både trafik, framkomlighet och parkering.

Helgen den 18-19 juli kommer motorfesten Wheels and Wings åter att arrangeras i Falkenberg. Förra året lockade evenemanget cirka 16 500 besökare till motorutställningen på Falkenbergs Motorbana, och runt 3800 bilar visades upp på den organiserade cruisingen.

Extra lång cruisingrunda med stopp

Förutom bilutställningen på motorbanen kommer det även i år att bli organiserad ”cruising” genom Falkenberg där deltagarna kör en förutbestämd runda för att visa upp sina bilar för allmänheten. Cruisingen kommer att ske både på fredagen och lördag mellan kl 18-24, och innebär att vissa vägar är avstängda för allmänheten (se kartan nedan). Ansvarig för arrangemanget är medlemsföreningen Warbergs Automobile Club.

I år är den förutbestämda cruising-rundan genom Falkenberg något längre än förra året, vilket tillåter att fler bilar får plats. Cruisingen kommer att pågå både under fredag och lördag, mellan kl. 18-24. Nytt för i år är även ett pitstop med musikframträdande och servering vid JET-macken.

Fler publikstarka evenemang samma helg

Under söndagen spelar Falkenbergs FF hemmamatch mot AIK på IP och den årliga sommarfarsen på Vallarna har ett flertal föreställningar under helgen. Nere vid Skrea strand hålls under lördagen en matmarknad med mat från Falkenbergs skafferi. Även Långås marknad arrangeras denna helg. Tillsammans kommer dessa aktiviteter att bidra till begränsad framkomlighet i Falkenberg under vissa tider på dygnet, särskilt i anslutning till Wheels and Wings och den planerade cruisingen. Evenemangen kommer även påverka möjligheterna till parkering.

Tålamod i trafiken - ta gärna cykeln

Väg 154 från motorbanan via gamla E6 till cirkulationsplatsen i Skrea samt, Strandvägen, Brogatan, Nygatan, Holgersgatan, Plantérvägen, Peter Åbergs väg, Havsbadsallén, Klittervägen och Ljungholmsvägen kommer vara tungt belastade av trafik både under fredag och lördag kväll. Det kommer att krävas lite extra tålamod i trafiken. Har du möjlighet att cykla istället för att ta bilen denna helg så gör gärna det. Om du planerar att röra dig i stan så ta Fajansbron istället för Tullbron.

Falkenbergs kommun kommer skicka ut extra information till berörda i området längs med det nya cruisingstråket. Boende i de påverkade områdena vid Skrea strand som behöver ta bilen kommer att kunna bli genomsläppta med hjälp av flaggvakter.

Vi hoppas att du kommer att kunna ta del av helgen på ett bra sätt.

Zooma in och ut med hjälp av knapparna + och -. Klicka på fälten och symbolerna i kartan för mer information.

Röd färg: Markerar cruisingrundan enligt kommunens tillstånd samt områden för stopp-platser och arrangörens försäljning av cruising-pass.

Stora publika evenemang 18-20 juli (fredag-söndag)2014
TidsperiodInformation
18-19 juliWheels and Wings Cruising. Stor motorparad och rullande uppvisning av äldre amerikanska bilar. Ca kl 18.00-24.00 både fredag och lördag.
18-19 juliCortina live on stage. Rockkonserter i Vinberg öster om Falkenberg kl. 23:00-01:00
18-20 juliFars på Vallarnas friluftsteater. Föreställningen "Brännvin i kikaren". En förställning på fredag, två på lördag och en på söndag.
19 juliMatmarknad på Skrea Strand; Falkenbergs Skafferi
19-20 juliLångås marknad.
20 juliAllsvensk fotbollsmatch på Falkenbergs IP. Falkenbergs FF-AIK
Sidan uppdaterad: 2014-12-12