Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Sommarservering Ätran Annas Trädgård

Nytt restaurangkoncept vid Ätran

Det blir ett nytt lokalt restaurangkoncept som intar den nya mötesplatsen vid Tullbrofästet vid Ätran till sommaren. Sommarserveringen som Falkenbergs kommun genom Falkenbergs Näringsliv nu har upphandlat heter Annas Trädgård och kommer att drivas av entreprenörerna bakom Gits Gård

Skiss Ätranservering

Satsningen på ny mötesplats och sommarservering vid Ätran är en del i ett större destinationsutvecklande arbete i Falkenberg för att öppna upp staden mot vattnet. Serveringen är tänkt att stärka Doktors- och Laxpromenaden, utveckla kopplingen mellan Hertingforsen i norr och stranden i söder och på sikt vara en start och målpunkt för ett utvecklat attraktivt stråk längs med Ätran och mellan staden och havet. Ambitionen är att skapa en levande stadskärna och att fler ska upptäcka vår vackra stad och kommun. Ibland kan det vara så enkelt som att börja med att försöka skapa förutsättningar en sommarservering på rätt plats.

- Det ska bli jättespännande att tillsammans med kommunen vara med och utveckla Falkenberg som destination på ett positivt sätt. Vi tror starkt på idén med en mötesplats vid Ätran och vill genom Annas Trädgård skapa en självklar plats att gå till när man vill njuta av god mat och dryck, bra service och Falkenbergs vackra utsikt över vattnet, Tullbron och Gamla Stan. Vi vill att Annas Trädgård blir en färgglad oas i stan, prydd med blommor och örter, säger Anna Spång-Lyng, verksamhetsansvarig för den nya satsningen.  

Det är Anna Spång-Lyng som tillsammans med köksmästare Christopher Neem har skapat och specialdesignat det nya restaurangkonceptet. Annas Trädgård kommer att kunna erbjuda sommarservering med plats för ett 40-tal gäster med föreslagna öppettider mellan kl. 11-22 varje dag, från mitten av juni till mitten av augusti. Verksamheten kommer fokusera på enkla menyer med närproducerat och lokalodlad mat.

- Med tanke på att vi i Falkenberg har ett fantastiskt skafferi fullt av bra råvaror och har en rad härliga matleverantörer att använda oss av så kommer vi att kunna satsa på mat och dryck från närområdet. Det blir mat lagad från grunden med många lokala delikatesser, laxrätter och även råvaror från vår egen odling på Gits gård. Vi vill även kunna erbjuda picknickpåsar till våra gäster att avnjutas vid fler vackra vyer i Falkenberg, t ex stranden och Vallarna. 

Nu återstår några myndighetsbeslut innan Annas Trädgård vid Ätran ska kunna bli verklighet. Det behövs bland annat bygglov och alkoholtillstånd.  

- Det brukar alltid vara en del pusslande, men vår ambition är att vara igång senast midsommar, säger Anna Spång-Lyng.  

- Vi är så glada över att vi fått en mycket erfaren och kreativ entreprenör till vår sommarsatsning! Deras anbud låg helt i linje med de tankar och planer vi haft för den nya mötesplatsen vid Ätran, säger Catharina Rydberg Lilja, VD Falkenbergs Näringsliv.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12