Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Det var glada miner, bullar och kaffe vid Telia Öppen Fibers så kallade "base camp" på Slätten i onsdags.

Det var glada miner, bullar och kaffe vid Telia Öppen Fibers så kallade "base camp" på Slätten i onsdags.

På Slätten grävs det och snackas fiber

Det är full rulle på Slätten. Bokstavligen. Rullar med fiberkablar står staplade på ställen och representanter för Telia Öppen Fiber håller igång fibersnacket bland de boende.

Det var drygt ett halvår sedan kommunen skrev på ett samverkansavtal med Telia om att tillsammans med Telias dotterbolag Skanova bygga ut fibernätet i kommunen. Målet är att bygga ut fibernät som når minst 90 procent av befolkningen år 2018. Ca 600 fastigheter på Skrea strand har redan anslutit sig sedan dess och för tillfället är siktet satt på områdena Skrea Stationssamhälle, Ringsegård och Slätten. På tur står Herting och Skogstorp.

Falkenbergs kommun tog chansen att titta närmre på hur fibersatsningen faktiskt går till genom att under en solig våreftermiddag besöka Telia Öppen Fibers mobila ”base camp” på Slätten. Till ett base camp kan alla fastighetsägare i området gå för att ta reda på mer om fiber och om hur en fiberanslutning ser ut och kostar. Dessa camps håller bara till i de aktuella områdena och flyttar runt från dag till dag.

Normalt är Telia aktiva i ett område i ca 6-7 veckor och under den tiden blir alla fastighetsägare erbjudna fiberanslutning till ett billigare pris än ordinarie pris. De frågor man har om bland annat vad det kostar att ansluta sig, hur det går till och om det är värt det kan man ställa till Telias representanter på plats. De kommer också att knacka dörr och på andra sätt se till att alla fastighetsägare får så mycket information som de behöver.

Kommunens webbsida om Bredband och IT har utökats och du finner numera en sida (se under länkar) där du kan läsa lite kortfattat om hur Telias fibersatsning går till och hur du blir involverad när ditt område är aktuellt. Du kan förstås också fortfarande anmäla ditt intresse att få fiber, om du inte redan gjort det.

 

Sidan uppdaterad: 2014-12-12