Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Folk köar för att köpa biljett i automaten på stortorget.

Köbildning vid Stortorget temporär

Kön vid biljettautomaten på Stortorget i Falkenbergs centrum har tidvis varit lång i sommar och det har nog hörts en och annan suck.  Oturligt för besökaren, ja, men situationen är temporär och det kommer att bli bättre.

Den långa kön beror dels på att torget fortfarande är under ombyggnad. För närvarande finns det ett större antal parkeringsplatser på torget än vad det var före ombyggnaden och fler platser än det kommer att vara när ombyggnaden är klar. Dels beror det på att en av de befintliga biljettautomaterna gått sönder.

– Vi är medvetna om att det är problem vid biljettautomaten på Stortorget under sommaren och beklagar givetvis detta, säger kommunens gatuchef Linda Larsson.

–  Det kommer att finnas två nya biljettautomater på Stortorget efter ombyggnaden och då kommer problemen med köerna vid biljettautomaten att vara borta.

Det är samma parkeringsavgift som gäller på alla kommunens parkeringsplatser och det går bra att använda parkeringsbiljetter från andra automater än den på Stortorget. Det tar lite längre tid att betala med bankkort än kontant, men det beror på att bankkorten har högre säkerhet och automaten måste ha kontakt med banken för att kunna genomföra transaktionen. Fortare går det att betala med bensinkort.

Anledningen till att kommunen inte genomför avgiftsfri parkering på stortorget tills vidare är, enligt Linda Larsson, att många platser då kommer att vara upptagna hela dagen och därmed försvåra för besökare i staden att hitta en ledig parkeringsplats.

Arbetet med att färdigställa Stortorget påbörjas i slutet av augusti, och förväntas vara klart i november.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12