Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Flygfoto som tagits över centrala Falkenberg

Stora evenemang påverkar trafiken

Det händer mycket i och omkring Falkenberg i sommar, både stora och mindre evenemang. Speciellt mycket folk i omlopp blir det under fredagen och lördagen den 19-20 juli. Detta kan medföra vissa utmaningar, inte minst trafikmässigt då både framkomlighet och parkering påverkas.

I år är det första året som motorfesten Wheels and Wings kommer att hållas i Falkenberg. Tidigare år har evenemanget lockat mellan 12 000-16 000 besökare i grannkommunen Varberg. Förutom bilutställningen på Falkenbergs motorbana blir det organiserad ”cruising” genom centrala Falkenberg där deltagarna kör en förutbestämd runda för att visa upp sina bilar för allmänheten. Detta kommer att ske både på fredagen och lördag mellan kl 18-24, och innebär att vissa vägar är avstängda för allmänheten (se nedan). Kommunen har ställt upp som samordnare av arrangemanget, men ansvaret ligger hos Warbergs Automobile Club.

Utöver Wheels and Wings erbjuds en rad andra aktiviteter och evenemang i området just denna helg. ”Mitt Kök-Sverigeresan” samt en matmarknad intar Skrea strand mellan 17-20 juli, Falkenbergs FF spelar hemmamatch och på Vallarna spelas ett flertal föreställningar av den årliga sommarfarsen.

Så påverkas trafiken 19-20 juli

Sammantaget kommer dessa aktiviteter att bidra till begränsad framkomlighet i trafiken, särskilt i anslutning till Wheels and Wings och den planerade cruisingen. Det kommer också att påverka möjligheterna till parkering. Både gamla E6:an från Motorbanan till Kristineslättsallén, Strandvägen, Havsbadsallén, Klittervägen och Ljungholmsvägen kommer vara tungt belastade av trafik både under fredag och lördag kväll. Det kommer att krävas extra tålamod i trafiken. Har du möjlighet att cykla eller gå istället för att ta bilen denna helg så gör det. Om du planerar att röra dig i stan så ta Fajansbron istället för Tullbron.

Boende i de påverkade områdena vid Skrea strand som behöver ta bilen kommer att kunna bli genomsläppta med hjälp av flaggvakter.

Vi hoppas att du kommer att kunna ta del av helgen på ett bra sätt.


Zooma in och ut med hjälp av knapparna + och -. Klicka på fälten och symbolerna i kartan för mer information.

Röd färg: Markerar cruisingrundan enligt kommunens tillstånd samt områden för stopp-platser och arrangörens försäljning av cruising-pass.

Grön färg: Infart till Vallarnas friluftsteater via Halmstadvägen.

Blå färg: Markerar andra evenemang.

Stora publika evenemang 19-21 juli (fredag-söndag)
TidsperiodInformation
19-20 juliWheels and Wings Cruising. Stor motorparad och rullande uppvisning av äldre amerikanska bilar. Ca kl 18.00-24.00 både fredag och lördag.
19-20 juliCortina live on stage. Rockkonserter i Vinberg öster om Falkenberg.
19-20 juliFars på Vallarnas friluftsteater. Föreställningen "Livat i Parken". En förställning på fredag och två på lördag.
17-20 juliMatmarknad och TV-sändningar. TV4 sänder "Mitt kök" från Skrea strand.
20 juliSuperettan på Falkenbergs IP. Falkenbergs FF-Östersund.
20-21 juliLångås marknad.
20-21 juliEkomuseets dagar.
Sidan uppdaterad: 2014-12-12