Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Hjulet rullar i mål

Den nya detaljplanen för kvarteret Hjulet i Falkenbergs centrum är nu klar för antagande i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen har godkänt planen som ska öka Falkenbergs attraktionskraft och förse centrum med nya lokaler för handel och kontor samt nya lägenheter.

Modell av kvarteret Hjulet.

Modell av kvarteret Hjulet.

En ny stor livsmedelsbutik, ett litet torg i stället för den nedlagda bensinmacken och bostadshus i upp till nio våningar är viktiga ingredienser i planen. De befintliga husen utmed Nygatan och Storgatan ska byggas på med nya våningsplan. Det befintliga parkeringsdäcket inne i kvarteret blir kvar och byggs ut. Dessutom skapas nya parkeringsplatser under tak i kvarterets norra del, främst avsedda för kunder i gallerian och livsmedelsaffären. Helt privata parkeringsplatser ryms inte i planen, enligt gällande parkeringsnorm. Boende får dela p-plats med dem som arbetar eller besöker området dagtid.

Nu återstår bara ett beslut i kommunfullmäktige 25 juni innan planen är antagen och klar att förverkligas. Nästa steg är bygglov för de olika delarna av projektet.

Uppdaterat: Se debatten och beslutet i kommunfullmäktige den 25 juni 2013länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2014-12-12