Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ny satsning på centrumutvecklingen

Falkenbergs kommunpolitiker tar  nu krafttag för att få fart på utvecklingen av Falkenbergs  innerstad.

Kommunen har tillsatt en särskild arbetsgrupp med uppdrag att skapa en attraktiv innerstad. Gruppen som kort och gott heter Centrumgruppen leds av tjänstemän från kommunen och innefattar bland annat kommunens nya destinationsbolag och stadsbyggnadskontoret. Med i gruppen finns även representanter från Falkenbergs Innerstadsförening och stadens nybildade fastighetsägarnätverk. Tillsammans ska gruppen med gemensam kraft skapa en hållbar och långsiktig plan för centrumutvecklingen.

- För oss är det oerhört viktigt att skapa ett attraktivt Falkenberg. Det ska både vara trevligt att bo, verka och besöka vår stad. Därför tillsätter vi nu denna arbetsgrupp som kommer att kunna lägga extra kraft och fokus på att utveckla innerstaden. För det behövs, säger Mari-Louise Wernersson, kommunstyrelsens ordförande. Den nybildade centrumgruppen leds av planarkitekt Johan Risholm och gruppen rapporterar direkt till kommunstyrelsen.

Sidan uppdaterad: 2014-12-12