Förberedelser för KKC stänger tillfällig parkering

I april börjar kunskaps- och kulturcentrum att byggas. I vecka 6 (5-9 februari) ska det därför provborras i området. Det innebär att den tillfälliga parkeringen vid gamla Murtan-huset och delar av gymnasieskolans parkering är stängd vecka 6.

I april ska nya kunskaps-och kulturcentrum med bland annat gymnasieskola, bibliotek och kulturskola börja byggas. Ett första steg inför byggnationen är att provborra i området. Detta sker under vecka 6. Det innebär att det blir begränsad tillgång till parkeringsplatser vid Falkenbergs gymnasieskola.

Tillfällig grusparkering och del av gymnasieskolans parkering avstängda

Den tillfälliga grusparkeringen där Murtan-huset tidigare låg kommer att vara helt avstängd under borrningarna. Det samma gäller för gymnasieskolans parkering närmast Holgersgatan.

- Nu är det bara en kortare avstängningen. När byggnationen av kunskaps- och kulturcentrum börjar behöver vi stänga av hela gymnasieskolans parkering och den tillfälliga grusparkeringen. Vi räknar med att börja bygga i april, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Större parkeringar i Falkenbergs centrum

Parkeringshus Drivbänken – 50 platser
Grusparkering vid Stålboms – 80 platser
Stortorgets parkering – 90 platser
Parkeringshus Gallerian – 95 platser
Tillfällig grusparkering vid Gallerian – cirka 65 platser
Falkhallens parkering – 35 platser
Vårdcentralens parkering – 110 platser

Om kunskaps-och kulturcentrum

Kunskaps- och kulturcentrum är Falkenbergs kommuns största investering någonsin. Det blir en betydande byggnad mitt i stan som många människor kommer att använda. Byggnaden ska vara klar i slutet av december 2019. Kunskaps- och kulturcentrum är också en del i förändringen av hela kvarteret Krispeln där bland annat Falkenbergs gymnasieskola finns. Området kommer också få en stadspark och möjligheter till 350 bostäder.

Sidan uppdaterad: 2018-02-02