Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

I vår startar byggnationen av Kunskaps- och kulturcentrum i Falkenberg

Falkenbergs kommun har tecknat ett avtal med entreprenör om att bygga det nya kunskap- och kulturcentrumet. Projektet är Falkenbergs kommuns största investeringsprojekt någonsin.
– Jag räknar med att vi är igång och bygger under våren, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Kunskaps- och kulturcentrum är Falkenbergs kommuns största investering någonsin. I byggnaden kommer delar av Falkenbergs gymnasieskola, huvudbiblioteket och kulturskolan att finnas. Byggnaden ska vara klar i slutet av december 2019.

– Kunskaps- och kulturcentrum kommer bli en viktig byggnad för Falkenberg och ett lyft för upplevelsen av centrum. Vi är väldigt nöjda med att vi nu tecknat ett avtal med entreprenör, det gör att vi håller tidsplanen och vi räknar med att bygget startar under våren, säger Irene Wigroth.

Byggupphandling är avslutad

Det blir Serneke som bygger Kunskaps- och kulturcentrum på uppdrag av Falkenbergs kommun. När upphandlingen avslutades i december var Serneke det bolag som hade lämnat in anbud.
– Tyvärr fick vi inte in fler anbud. Att byggmarknaden har varit ansträngd har vi vetat om. Därför förlängde vi tidsplanen för Kunskaps- och kulturcentrum. På så sätt gav vi bolagen mer flexibilitet. Det anbud som vi nu accepterar är ett bra anbud och vi ser fram emot att samarbeta med Serneke, säger Irene Wigroth.

Bostäder i kvarteret Krispeln

Kunskaps- och kulturcentrum är del i förändringen av hela kvarteret Krispeln där bland annat Falkenbergs gymnasieskola finns. Området kommer också få en stadspark och möjligheter till 350 bostäder.

Fakta om Kunskaps- och kulturcentrum

Byggnaden kommer att ha en sammanlagd yta på cirka 7 400 kvadratmeter (BTA) och bestå av fyra plan och en källare. Stor vikt är lagd på förnybar energi och större delen av taket är försett med solceller.

Här kan du läsa mer om Kunskaps- och kulturcentrum

Sidan uppdaterad: 2017-12-21