Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Sex personer står och tittar på planscher och pratar.

Många tog chansen att diskutera förslaget till ny detaljplan för kvarteret Krispeln.

Stort intresse för ny detaljplan för centralt kvarter

Många tog chansen att komma och ställa frågor om kvarteret Krispeln, när kommunen hade öppet hus för att prata om den nya detaljplanen för kvarteret kring Falkenbergs gymnasieskola.

– Det är positivt att vi kan få komma hit och ställa frågor, säger Marita Tengwall, som bor nära området.

Tre personer samtalar vid ett bord.

Ulla, Hanna och Marita.

Hennes väninna Ulla Dannberg välkomnar det nya men månar om det gamla, berättar hon för Hanna Smekal, plan- och landskapsarkitekt på kommunen.

– Det är bra att ni bygger för framtiden. Men jag vill inte att ni river för mycket. Det var synd att ni rev den gamla brandstationen. Jag tycker att huvudbyggnaden för gymnasieskolan är vacker, säger hon.

Den byggnaden kommer att bli kvar. I detaljplanen skapas också möjligheter att bygga många bostäder i attraktivt centralt läge. Gullan Karlsson har synpunkter på de planerade höjderna.

– Jag bor på Igeldammsvägen. När jag tittar på planen tycker jag att det känns som om det blir en stor vägg mot parken, med väldigt smalt mellan husen. Jag förstår att det behöver byggas mer lägenheter, men tycker inte att det har tagits hänsyn till våra låga hus, säger hon.

Sabina Uzelac, planarkitekt, förklarar att det här är det första förslaget och att alla synpunkter som kommer in är viktiga.

På plats finns också en representant för kommunstyrelsen, Per Svensson(s).

– Det är viktigt att vi politiker är ute och lyssnar på vad människor tycker. Det är alltid viktigt, men i det här fallet är det extra angeläget eftersom det kommer att beröra alla som är i Falkenberg. Det här blir en extra krydda för innerstaden. Själv ser jag mycket fram emot parken, säger han.

Gudrun Dahlquist-Carlstedt och Lennart Carlstedt går runt en lång stund och tittar på planscher och pratar med tjänstepersonerna på plats, som arbetar med flera olika områden.

– Det blir en jättebra blandning, med bostäder och kulturhus. Det är verkligen efterlängtat. Jag är mycket på biblioteket. Jag går på språkcafé där. Jag hoppas att det blir bättre utrymmen för sådan verksamhet framöver, säger Gudrun.

– Jag ser fram emot parken, säger Lennart.

För den som inte hade möjlighet att komma, finns möjlighet att titta på förslaget och komma med synpunkter fram till den 23 juni.

Här hittar du detaljplanen

  • Du kan läsa mer om detaljplanen här på kommunens webbplatslänk till annan webbplats
  • 18 maj -23 juni finns den uppsatt på biblioteket
  • 18 maj-23 juni finns den uppsatt på samhällsbyggnadsavdelningen på tredje våningen i Stadshuset

Hit skickar du dina synpunkter

Den som har synpunkter på förslaget skickar dem med post eller e-post senast den 23 juni till:

plan@falkenberg.se

eller

Samhällsbyggnadsavdelningen

Planenheten

311 80 Falkenberg

Sidan uppdaterad: 2016-05-24