Oinloggad
Nyhet
Startsida Falkenbergs kommun

Kreativ idéverkstad utvecklar staden

Ett femtiotal personer har idag bidragit med tankar och idéer för att stärka Falkenbergs nya kvarter Krispeln där gymnasieskolan, biblioteket och kulturskolan snart kommer att ta form.

Det är Falkenbergs kommun som bjudit in Falkenbergsambassadörer och eldsjälar till en halvdags kreativ idéverkstad med stadsvandring och gemensamt idéarbete. Sida vid sida med tjänstemän och politiker har man tillsammans spånat på idéer, lösningar och viktiga värden för ett av Falkenbergs mest spännande lägen, kvarteret Krispeln. Krispeln kallas den plats där den nya byggnaden för gymnasieskola, bibliotek och kulturskola kommer att ligga.

Irene Wigroth och Josefin Selander, Falkenbergs kommun

- Idag har vi sett oss om i staden och pratat om allt som blir viktigt för att kvarteret ska bli attraktivt och känns som en naturlig del av Falkenberg, säger Irene Wigroth, projektledare vid Falkenbergs kommun.

- Kvarteret Krispeln har ett av Falkenbergs mest spännande lägen. Resultatet av workshopen kommer ligga till grund för den fortsatta utvecklingen av området, Josefin Selander, planchef vid stadsbyggnadskontoret.

Promenad i Falkenbergs centrum

Promenad och post-it lappar

Efter en inledande rundtur och promenad i stan fick grupperna samla sina intryck i samtal och på post-it lappar. En av grupperna fyller snabbt sitt bord med lappar. Vid det bordet sitter bland annat Michael Holmberg och Alexander Rammus, elever på Falkenbergs Gymnasieskola:

Grupparbete i Stadshuset

- Vi är hyfsat överens i vår grupp och vi har skrivit ner en massa idéer. Vi är här för att bidra med elevperspektivet så att vårt tänk kommer med i planeringen. För oss unga är det viktigt att det finns mycket aktiviteter och fritidsysselsättning. I stan ska det hända saker. Vill man ta det lugnt kan man göra det hemma, säger Alexander Rammus.

- Och jag som skrev återhämtning på min lapp, skrattar bordsgrannen Anja Ljungberg.

- Det är givande att få insyn i hur arbetet går till och att få ta del av allas perspektiv, avslutar Michael Holmberg diplomatiskt.

Sammanlagt har 50 personer anmält sig till de två workshoparna. Missade du tillfället att vara med och bidra i kommunens stadsutvecklingsprojekt? Senare i vår planerar kommunen för ett öppet hus för den breda allmänheten på Mötesplats Mölle för att få in synpunkter och idéer till den detaljplan som tas fram.

Sidan uppdaterad: 2016-04-18