Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

I november presenteras vinnaren

Nu närmar sig datumet när vinnaren i arkitekttävlingen ska presenteras. Nedan finns planerade datum för beslut.

I slutet av oktober beslutar juryn vilket förslag som bäst uppfyller kriterierna för tävlingen och vinner. Vinnaren kommer att offentliggöras när motiveringen är färdig och politikerna fått ta del av den.

• 3 november presenteras juryarbetet och referensgruppernas synpunkter för kommunstyrelsens arbetsutskott.
  • 10 november presenterar juryn vilket förslag de valt som vinnare och en motivering till hur just det förslaget bäst uppfyllt de uppsatta kriterierna. I samband med detta blir motiveringen och resultatet av referensgrupperna offentligt.
  • 10 november beslutar kommunstyrelsen om kommunfullmäktige ska fatta beslut att gå vidare med bearbetning av det vinnande förslaget.
  • Det tidigaste datum som kommunfullmäktige kan ta upp frågan är 24 november.

När beslutet är fattat kommunen tillsammans med arkitekterna att göra riktiga ritningar. Dessa blir mer detaljerad än tävlingsförslaget. I den kommer också förändringar att göras, så att byggnaden så väl som möjligt ska passa verksamheten i biblioteket, gymnasieskolan och kulturskolan.

Sidan uppdaterad: 2015-10-27