Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Arenans huvudläktare. Hela läktaren syns, med gräs framför och belysing på sidorna.

Arenans huvudläktare.

Arenan kostar mindre än beräknat

110 miljoner kronor. Det är slutprognosen för Falkenberg Alkoholfri Arena. Det är 20 miljoner kronor lägre än vad kommunen räknat med.

– Mest är jag glad över att vi fått en arena att vara stolta över i Falkenberg, men att vi dessutom lyckats göra den på ett kostnadseffektivt sätt gör mig extra glad, säger Mari-Louise Wernersson, kommunråd i Falkenberg.

Att projektet blev billigare än beräknat beror på flera faktorer, bland annat att processen gått enligt plan och att det gått att arbeta även vintertid utan uppehåll.

– Vi har haft ett bra upplägg på projektet där vi lyckats hitta kostnadseffektiva lösningar och duktiga entreprenörer, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Öppet Hus 1 april klockan 13-15

På lördag är det Öppet Hus på arenan. Då får allmänheten för första – och kanske enda gången – se arenan inifrån. Det går att följa en snitslad bana runt arenan, det blir kul aktiviteter för barn och besök av såväl fotbollsprofiler som politiker. På söndag är det dags för premiärmatch – Falkenbergs FF mot Östers IF.

– Det blir en härlig historisk helg. Det finns mycket att upptäcka på arenan. Förutom bra fotboll är arenan byggd med tanke på säkerhet, miljö och tillgänglighet, säger Mari-Louise Wernersson.

Falkenberg har just nu två elitlag, Falkenbergs FF och IF Böljan. Falkenbergs FF har sin hemmalokal på arenan och IF Böljan spelar matcher i Elitettan där.

Du hittar mer information och filmer om arenan här.

Sidan uppdaterad: 2017-03-31